Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Supporters: ‘Het is logisch dat Keizer zijn verhaal kwijt wil’

Het was even stil over de situatie rondom het ontslag van Marcel Keizer, tot gisteren opeens een opvallend interview verscheen in De Telegraaf en Voetbal International. Keizer zat op de praatstoel en liet wat los over de kwestie. Wij vroegen het Ajax Life Ledenpanel om hun mening te geven over zijn uitspraken.

22 februari 2018 - 13:54
UsershyraDesktopajax_dataimages270db73d24e86961be398ca6305226d3_normal
Keizer voelde geen steun van de Ajaxdirectie © Tulimedia

Léon Schaaf (64)
“Marcel Keizer is onrecht aangedaan. De clubleiding heeft hem geen volwaardig team gegeven, door slecht te anticiperen op de spelers die weg gingen. Het gebeuren rondom Abdelhak Nouri, daar is geen script voor en ik denk dat hij vanuit zijn menszijn er prima mee om is gegaan. Ik vind het nu niet beter gaan onder Erik ten Hag, hij bouwt vooral voort op waar Keizer is geëindigd. Keizer had hetzelfde resultaat behaald denk ik. Clubleiding heeft boter op zijn hoofd en daar is Marcel voor geslachtofferd.”

Robin Opdam (20)
“Je kunt Keizer geen ongelijk geven over het feit dat hij geen steun voelde van de directie. Als de resultaten op het veld tegen vielen, werd er alsnog het volste vertrouwen in Keizer uitgesproken. Ondertussen wordt er achter de schermen al wel gekeken naar een andere trainer. Dan had je als directie Keizer nooit moeten aanstellen, of al veel eerder in moeten grijpen.”

Axel Tietze (29)
“Ik heb niet het idee dat Marcel Keizer probeert na te trappen, hij vindt het gewoon oprecht jammer dat hij geen hoofdtrainer van Ajax meer is. In het begin kan ik me voorstellen dat het drama rondom Appie in de koppies zit, maar na tijdje moet de knop op om. Ik zie nog niet echt verbetering onder Ten Hag, toch nog wel vaak fouten en verkeerde passes in het spel. Van mij had Keizer het seizoen gewoon af mogen maken.”

Harmen de Roos (55)
“Personen zoals Keizer liggen niet goed bij de supporters. Het lijkt mij in deze succesloze periode niet verstandig om achterom te kijken naar het presteren van Keizer. Laten we nu vooruitkijken en eindelijk eens iets opbouwen, want dit seizoen is het vaak een straf om Ajax te zien voetballen.”

Marco van Hooft (48)
“Het is wel logisch dat Keizer zijn verhaal kwijt wil, het is niet niks om als trainer van Ajax op straat gezet te worden terwijl je juist de boel op de rit had. Ik heb het volste vertrouwen in Erik ten Hag, maar had dat zeker ook in Marcel Keizer. Ik ben er van overtuigd dat hij de goede prestaties voort had kunnen zetten en een goede Ajaxtrainer was geworden. Drie trainers in een half jaar heeft impact op een jonge selectie, maar ik heb er vertrouwen in dat het de goede kant op gaat.”

Jorg van Lokven (30)
“Ik kan me voorstellen dat Keizer behoorlijk geïrriteerd was door de gang van zaken en hij heeft er verstandig aan gedaan om niet direct uit emotie te reageren. Dat siert hem als mens. Dat hij het drama rondom Nouri aanhaalt, vind ik volkomen terecht. Ik denk dat niemand kan aanvoelen wat dit met het team gedaan heeft. Hij heeft zich er als trainer nooit achter willen verschuilen en dat is ontzettend knap. Een trainer heeft tijd nodig, helaas heeft Keizer die tijd niet gekregen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >