Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Strafschoppen nekken Ajax Onder 19 in Youth League

Ajax Onder 19 heeft zich niet geplaatst bij de laatste zestien clubs in de Youth League. De ploeg van John Heitinga verloor de strafschoppenreeks van PSG met 2-4 na een doelpuntloos gelijkspel.

06 februari 2018 - 19:12
UsershyraDesktopajax_dataimagesa5525e1b7a60643f395a5f9255fb3d5e_normal
Che Nunnely ontdoet zich van Arnaud Luzayadio. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Ajax Onder 19 begon matig aan de wedstrijd, zonder in het eerste kwartier echt grote kansen weg te geven. Aan Franse zijde maakte de door vele topclubs begeerde Yacine Adli alleen in de beginfase indruk met enkele fraaie acties. Beide ploegen kwamen door het trage tempo veelvuldig in de duels terecht. Daarin stonden de Ajacieden hun mannetje.

Gelegenheidslinksback Jasper ter Heide was enkele malen een uitstekende sta-in-de-weg en maakte meerdere Franse uitbraken onschadelijk. De Ajacied, dit seizoen vooral spelend als controlerende middenvelder, speelde op de plek die eigenlijk bestemd was voor Mitchell Bakker. De linksback was door de blessure van Max Wöber toegevoegd aan de A-selectie voor de uitwedstrijd tegen Roda JC en ontbrak daardoor op het wedstrijdformulier.

Op het middenveld had de pas vijftienjarige Ryan Gravenberg het als controlerende middenvelder even lastig, maar ook hij knokte zich net als zijn ploeggenoten in de wedstrijd. Die instelling leek vlak voor rust bekroond te worden door Kaj Sierhuis. De spits - altijd en overal scorend - had echter pech in de afwerking. Zijn halve omhaal belandde via de onderkant van de lat net voor de doellijn.

Franse muur
Onder de 1850 Ajacieden op De Toekomst waren ook selectiespelers te ontdekken zoals Carel Eiting en Frenkie de Jong. Zij zagen Onder 19 na rust het initiatief nog meer naar zich toetrekken. Dit resulteerde in enkele goede kansen. De eerste was voor Jurgen Ekkelenkamp. De dit seizoen al trefzekere middenvelder brak door de Franse muur, maar produceerde van een meter of vijf een slap rolletje waar PSG-doelman Cibois geen moeite mee had. Daarna kregen Kaj Sierhuis en Dani de Wit de bal op een presenteerblaadje, maar beiden kopten slap in.

Sierhuis kreeg een kwartier voor tijd alsnog de kans om Ajax vanaf de strafschopstip op een verdiende voorsprong te zetten, nadat De Wit was gevloerd. De doorgaans trefzekere spits had echter niet zijn avond en schoot zijn strafschop hoog over het doel.

Omdat er na negentig minuten niet werd verlengd, viel de beslissing na strafschoppen. Daarin bleken de Fransen uiterst koelbloedig. Alle vier de strafschoppen werden benut. Aan Ajaxzijde misten Dani de Wit en invaller Victor Jensen, waardoor het Europese avontuur van de ploeg van John Heitinga uiterst bitter eindigde.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >