Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stadionplein wordt Johan Cruijffplein

Bijzondere berichtgeving vanuit de gemeente Amsterdam! Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het Stadionplein voor het Olympisch Stadion te vernoemen naar Ajax’ illustere nummer veertien.

21 februari 2018 - 10:58
UsershyraDesktopajax_dataimages7a6270b62f53bc827b1f1758727f7546_normal
Cruijff helpt Ajax in het Olympisch Stadion aan de wereldbeker © Archief Ajax Life

Op zijn digitale huis legt de gemeente uit wat de overwegingen zijn geweest voor het college om deze beslissing te nemen: ‘Voor velen is Johan Cruijff de beste voetballer van Nederland, of zelfs één van de beste voetballers aller tijden. Een man met grote verdiensten voor Nederland en Amsterdam in het bijzonder. Na zijn overlijden, op 24 maart 2016, hebben veel mensen opgeroepen om hem in Amsterdam op passende wijze te eren. Vanwege de historische binding met Cruijff, heeft het college van B en W besloten het Stadionplein naar hem te vernoemen.’

Verder stelt de gemeente op zijn website: 'Johan had er veel mee en kwam er vaak. Voor wedstrijden, maar ook voor zijn Institute en Foundation, die er kantoor hebben. En de familie Cruijff woonde er in de buurt. Een passende plek voor een eerbetoon aan deze bijzondere Amsterdammer dus.'

Bij Ajax Life worden wij uiteraard blij van een dergelijke eerbetoon, maar we maken ons tegelijkertijd ook een beetje zorgen over de fikse radiostilte rondom de naamgeving van de Arena. Het is hartstikke te gek dat Cruijff passend wordt geëerd op een plek waar hij op 28 september 1972 de wereldbeker veroverde, maar dat zijn naam nog altijd niet officieel op het Ajaxstadion staat, maakt toch een beetje bezorgd.

De gemeente besluit dat de naamwijziging officieel ingaat als de nieuwe straatnaamborden worden onthuld. Wanneer dat precies gebeurt, dat maakt Amsterdam binnenkort bekend.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >