Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne: ‘Drie trainers in korte tijd doet wat met jonge groep’

Ajax speelt zondag de belangrijke uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, de huidige nummer vijf van de eredivisie. Een op voorhand lastig duel, weet Lasse Schöne ook. We spreken de Deen na de laatste training in aanloop naar een nieuw eredivisieweekendeinde.

16 februari 2018 - 15:20
UsershyraDesktopajax_dataimages0174ad86bdb10c05454da4dadaea8317_normal
'Denen zijn meestal verstandige jongens,' grapt de meest ervaren Deen bij Ajax © De Brouwer

Door Floris Roos

Dit weekeinde naar Zwolle. Wat verwacht je ervan?
“Ja, lastig hè, PEC-uit. Ze doen het uitstekend. Het is een gewoon een goed voetballende ploeg. Zeker op kunstgras. Daar weten zij natuurlijk als geen ander raad mee.”

Zie je op tegen kunstgras?
“Neuh, hoewel ik er geen groot voorstander van ben, maar in de winter is het nog wel oké. Kijk, in het begin van het jaar in Venlo tegen VVV was een ander verhaal, toen was het 35 graden op een niet gesproeid veld. Dat kan gewoon niet, vind ik. Maar goed, als je kijkt naar het veld waar we in Utrecht op speelden... Dan heb ik liever een kunstgrasveld."

De intensiteit van de trainingen onder Ten Hag zou veel hoger zijn dan onder Keizer. Hoe zie jij dat?
“Ik denk niet dat de intensiteit nou zoveel hoger is. Ik denk vooral dat er wat langer wordt getraind en misschien wat meer, maar de intensiteit van de trainingen was bij Marcel ook goed. Ik zie daar niet zoveel verschil in.”

Onderschat de buitenwacht wel eens wat drie trainers in korte tijd met een groep doet?
“Nou soms wel, denk ik. Kijk, je moet dat uiteraard nooit als excuus gebruiken. Maar we hebben natuurlijk wel een heel jonge ploeg. En dan duurt het soms wat langer om de boel te laten draaien dan met een meer ervaren ploeg. Maar natuurlijk is het best lastig, want elke trainer heeft zijn eigen ideeën.”

Je was dat ook niet gewend bij Ajax
“Ja, dat klopt ook. Mijn eerste vier jaar bij Ajax had ik met Frank de Boer dezelfde trainer en het laatste half jaar heb ik er drie. Dus ja, dat is soms wel even omschakelen. Aan de andere kant moeten we dat ook gewoon zo snel mogelijk oppikken wat de staf vraagt en vol doorgaan op de ingeslagen weg. Ik heb er vertrouwen in dat we daarin slagen. Talent genoeg.”

Wat is je eerste indruk van landgenoot Rasmus Kristensen?
“Ja goed! Ik vind het wel leuk, toen ik hier kwam zaten we met vijf Denen. Toen een poos met twee en nu weer drie. Hij praat wel wat meer dan Dolberg, haha. We zitten vaak met z’n drieën, is leuk. Ik denk dat hij het goed heeft gedaan de keren dat hij is ingevallen. Het is een heel dynamische back die graag opkomt en hij is daarnaast groot en sterk.”

Het lijkt ook wel een verstandige jongen.
“Denen zijn meestal verstandige jongens, hahaha! Ik ben blij met zijn komst. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar voor het team.”

Help jij hem ook extra, als ervaren landgenoot?
“Natuurlijk. Zeker op de trainingen, want alles gaat natuurlijk in het Nederlands. Bepaalde oefeningen moet je natuurlijk wel even uitleggen hoe of wat, dus daar ben ik zeker wel mee bezig.”

Kende je hem überhaupt al voor hij naar Ajax kwam?
“Ik wist wel wie hij was, maar verder eigenlijk niet. Ik volg de Deense competitie niet heel nauwkeurig en bij de Deense ploeg ben ik hem ook nog niet tegengekomen. Dus persoonlijk kende ik hem nog niet. Ik leer hem nu pas echt kennen en het is echt een heel leuke jongen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >