Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook Ziyech hint dat Ajax fysiek niet sterk genoeg is

Erik ten Hag liet het zich vorige week ontvallen en nu zegt Hakim Ziyech dingen die overeenkomen. Dat is interessant. Kan Ajax al precies zo voetballen als de nieuwe trainer wil? We zijn geneigd te zeggen van niet. Ziyech merkt op dat Ajax het niet volhoudt.

26 februari 2018 - 10:24
UsershyraDesktopajax_dataimagesf7705ba11f65e7217b3ffba77259aa6f_normal
Ziyech kon tegen ADO ook het verschil niet maken. © De Brouwer

Een ding houdt Ajax in ieder geval niet vol en dat is het spelen van een serieuze rol in de titelstrijd. Om de spanning op te voeren, moest er worden gewonnen van ADO Den Haag, maar de wedstrijd resulteerde in een teleurstellende, doelpuntloze remise.

Ajax kreeg heus wel kansen, zelfs tegen het einde van de wedstrijd, en er had heus een balletje binnen kunnen vallen. Maar ergens bekroop je zondag tijdens het lunchduel ook al snel het idee dat het wel eens een nare middag zou kunnen worden.

En dat werd het. Hoe komt dat toch? “We krijgen nauwelijks goals tegen en verliezen niet meer,” stelt Ziyech tegenover de Volkskrant. Dat klopt. Ajax kreeg in zeven duels slechts vier goals tegen, maar speelde twee maal 0-0 en maakte zelf maar twaalf goals.

“Ten Hag laat ons op een andere manier druk zetten. Maar in bijna elke wedstrijd zitten fasen waarin we de tegenstander niet onder druk kunnen krijgen,” vervolgt Ziyech. Het is bijna een utopie om het druk zetten negentig minuten vol te houden, dat lukte zelfs onder Peter Bosz niet.

Een ploeg laat altijd wel een paar steekjes vallen. En het klopt dat ADO niets had in te brengen, de ploeg uit de Hofstad schoot slechts eenmaal serieus op doel, maar het is toch echt die andere opmerking van Ziyech die beklijft.

“Het hoog druk zetten kunnen we niet een hele wedstrijd volhouden,” merkte de nummer tien op. Dat is in lijn met eerdere uitleg van Ten Hag, die opmerkte dat de Ajacieden fysiek niet zo in orde zijn als hij graag zou willen.

“Ik denk dat er zeker ruimte voor verbetering is bij de fysieke staat van de spelers van Ajax,” merkte de trainer vorige week op. “We wachten er heus niet tot de zomer mee voor we dit aanpakken, maar ik kan nu niet veel veranderen. Dat is een proces, van diverse maanden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >