Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook supporters zien Frenkie liever op middenveld

Als er één vraag is die Frenkie de Jong regelmatig wordt gesteld, is het of hij liever centraal achterin of op het middenveld speelt. De Jong geeft het journaille telkens keurig antwoord, maar wat vinden de supporters?

21 februari 2018 - 14:51
UsershyraDesktopajax_dataimages20d0d2a6aa97b29d6d75601b247dcd7a_normal
Jullie zien in Frenkie een echte middenvelder, hoe leuk hij het achterin ook doet © Ajax Images

Precies dat vroegen we jullie in onze poll. Van de speler zelf is bekend dat hij blij is met zijn speelminuten in het eerste, maar dat hij op termijn wel een linie naar voren wil. Hij ziet zichzelf uiteindelijk als middenvelder.

Jullie zijn dat hartgrondig met hem eens, dat blijkt wel uit de resultaten van onze poll waaraan 2296 mensen meededen.

Maar liefst 73% ziet Frenkie liever op het middenveld, dan op de positie waar eerst Marcel Keizer en nu Erik ten Hag hem opstelt naast maatje Matthijs de Ligt.

Een grote minderheid van 21% vindt zijn huidige rol prima en is tevreden met hoe hij zijn positie centraal achterin invult. Slechts een schamele 3% van de stemmers zet Frenkie liever op de bank dan op zijn huidige plek.

1676 mensen die meededen aan onze poll zien De Jong dus graag op het middenveld. Punt is natuurlijk wel dat het middenveld met Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Lasse Schöne ook wel redelijk vaststaat. Het is dan ook interessant om te zien wie van die middenvelders jullie zouden opofferen voor De Jong.

En wie vervult de leeggekomen plek achterin? Is dat Max Wöber of Nick Viergever? Of stel jij Rasmus Kristensen op en verhuist Joël Veltman naar een centrale positie?

Vragen te over. Duidelijk is dat we voldoende munitie hebben voor een volgende poll.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >