Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nederlanders kunnen volgens Ten Hag van Neres leren

Erik ten Hag kijkt daags na NAC-thuis nog eens terug op de 3-1-zege en was daarbij opvallend complimenteus over de bijdrage van David Neres, die hij zelfs kort vergeleek met een illustere voorganger: Luis Suarez.

06 februari 2018 - 09:35
UsershyraDesktopajax_dataimages1d034649e5b6b7c17adf86e9ec01bcd4_normal
Ten Hag was te spreken over het 'ongelooflijke doorzettingsvermogen' van Neres. © Ajax Images

Toegegeven, wie de treffer van Neres terugkijkt, ziet dat hij zich op wilskracht richting goal werkt. Met wat fantasie zie je daarin een vleugje Suarez. Die worstelde zich in Amsterdam ook regelmatig langs een tegenstander. Met vechtlust kwam hij zijn mannetje vaak voorbij, op een manier die tamelijk onorthodox was. 

Het was Ten Hag in ieder geval niet ontgaan. "De tweede goal was een staaltje van ongelooflijk doorzettingsvermogen van Neres," vertelt de coach bij Ajax TV. "Grote klasse hoe hij dat deed. Daar sprak echt de wil uit om te scoren en om te winnen. Het was een beetje Suarez-achtig."

Hoewel Neres ietwat moeilijk uit zijn winterslaap lijkt te zijn ontwaakt, was de treffer tegen NAC broodnodig en bovendien alweer zijn negende in de eredivisie. "Ik denk dat goals maken hem motiveert, dat het doping is en dat zag je tot uiting komen bij die treffer," blikt Ten Hag terug. 

Volgens de trainer zijn deze kenmerken van vechtlust belangrijk voor zijn team. De trainer wijst er dan ook op dat Ajax bewust kiest om spelers aan te trekken die op dat punt iets extra's meenemen.

"Spelers als Neres en Tagliafico nemen gedragskenmerken mee uit een ander continent. Zij hebben elementen en kenmerken in hun karakter en gedrag die zo'n enorme winnaarsdrang naar boven brengen. Daar kunnen wij Nederlanders nog wat van leren. Hun wil om te slagen slaat ook over op de rest van de ploeg." 

 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >