Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Leipzig verklaart meewerken aan Ajaxtransfer Kühn

Naast Armin Younes heeft Ajax sinds afgelopen winter nog een Duitse aanvaller in de gelederen. De 18-jarige Nicolas Kühn kwam over van RB Leipzig en sloot aan bij Jong Ajax. Niet iedereen begreep waarom Leipzig Kühn liet vertrekken, hij stond namelijk te boek als een groot talent.

17 februari 2018 - 14:27
UsershyraDesktopajax_dataimagesf9801e873d714308b68da448f5654a49_normal
Een snelle, technische vaardige doelpuntenmaker is altijd welkom. © Pro Shots

Sportief directeur van de Duitse club Ralf Rangnick erkent in gesprek met Kicker dat hij Kühn de overstap heeft gegund, met het oog op diens carrière.

“Hij is iemand die liever balbezitvoetbal speelt en zelf ook liever in balbezit komt.” Hij zou gewoon beter passen bij Ajax. Het moet gezegd: enorm aardig van meneer Rangnick.

Voor een bedrag twee miljoen euro verzekerde Ajax zich derhalve van de diensten van The Millenium Kid, die zijn bijnaam te danken heeft aan zijn geboortedatum (1 januari 2000).

Kühn zelf omschreef zich als een speler die technisch vaardig, snel en trefzeker is. Overigens is de Duitser ook jeugdinternational.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >