Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kristensen moet wennen: ‘Moet bij Ajax meer verdedigen’

Op sportpark de Toekomst loopt, daags na Roda-uit (2-4,) een tevreden Deen rond. De reden laat zich raden: nieuwe aanwinst Rasmus Kristensen maakte bij absentie van Matthijs de Ligt zijn debuut in de basis en zit dus logischerwijs even op een roze wolk.

09 februari 2018 - 09:10
UsershyraDesktopajax_dataimages56708d4d61d154029318a7347ea4d6c0_normal
Bij Ajax moet Kristensen iets meer verdedigen dan hij gewend is © Pro Shots

“Dat ik mijn debuut mocht maken is enorm belangrijk voor mij, dus ik ben een hele blije jongen nu,” kijkt Kristensen bij Ajax TV terug op zijn eerste speelminuten. De verdediger oogde even wat gespannen, maar stelt zelf dat het ‘een gewone wedstrijd was’, toen hij eenmaal het startfluitje hoorde.

“Dan doe je gewoon alles wat je kan. Natuurlijk is er veel nieuw voor mij in de manier waarop Ajax speelt, maar ik wen er elke dag meer aan,” vertelt Kristensen, die veel steun zegt te krijgen van zijn landgenoot Lasse Schöne. “Hij helpt mij veel en vertaalt alles. Dat breng mij dichter bij het team.”

“Bij mijn oude club speelden we met vijf verdedigers. Ik was daar vleugelverdediger, dus ben niet gewend zoveel te verdedigen. Ik liep daar gewoon veel naar voren. Hier moet ik wat meer verdedigen, maar dat is goed voor mijn ontwikkeling als speler.”

Overigens heeft Ajax er met Kristensen behalve een voetballer, ook een zanger bij. “Ik zing altijd als er goede muziek wordt gespeeld. Ik hou van muziek en ontspan als ik goede muziek hoor. Dat helpt mij enorm. Ik zong ook altijd bij mijn oude club, dus ben het gewend.”

Of zijn medespelers de zangkunsten van de rechtsback ook kunnen waarderen, hebben we nog niet gehoord. Voetballend kende Kristensen in elk geval een prima debuut. Stiekem zijn wij benieuwd of we de Deen dit seizoen al vaker in de basis terug gaan zien.

Zou het kunnen dat Joël Veltman verhuist naar de centrumpositie en dat Frenkie de Jong een linie naar voren gaat? Dat zou dan weer ten koste kunnen gaan van Schöne. Of laat Erik ten Hag de boel liever intact? Interessante materie om te volgen de komende weken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >