Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Koploper Jong Ajax slaat gaatje in Jupiler League

Het perspectief voor Jong Ajax op het kampioenschap in de Jupiler League is maandag weer een stukkie groter geworden. De manschappen van Michael Reiziger waren met 2-0 te sterk voor FC Oss en slaan een gaatje van drie punten met hun naaste belager.

19 februari 2018 - 20:49
UsershyraDesktopajax_dataimages1ba325ab17982470e23a1188eaabddd5_normal
Het is geen carnaval meer, maar Oss treedt aan als RKC. © Pro Shots

De belangen waren duidelijk op De Toekomst. Zorg dat je wint en de stand op Teletekst ziet er heel erg leuk uit. Dat belang leek eventjes te verlammen, want er ontspon zich een rommelige wedstrijd waarin weinig gevaar voor beide doelen viel waar te nemen.

In het laatste kwartier voor rust kwam er meer lijn in het spel en prompt was het raak. Mitchel Bakker had een goede voorzet in huis die door Dani de Wit werd gepromoveerd tot doelpunt. De Wit heerste in de lucht en kwam zo hoog dat zijn knik de doelman kansloos liet.

Al met al was Jong Ajax ook in de tweede helft de bovenliggende partij, zonder heel erg groots te voetballen. Af en toe was het schrikken omdat Oss zich op de helft van de talenten meldde, maar echt gevaarlijk werd het nauwelijks en anders lag Kostas Lamprou wel in de weg.

Gelukkig drukte De Wit de toenemende twijfel de kop in door zijn tweede van de avond binnen te glijden. Zo deden de Jong Ajacieden wat ze moesten doen: goede zaken! Jong Ajax heeft de koppositie vrij stevig in handen en een iets beter doelsaldo dan NEC. De Nijmegenaren volgen op drie punten.

Koploper of niet, garanties zijn er nooit. Wisselvalligheid ligt altijd op de loer in de Jupiler League, vraag dat maar aan de nummers twee en drie. Die weten er alles van.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >