Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert: ‘Je moet niet te vroeg vertrekken naar buitenland'

PEC Zwolle en Ajax treffen elkaar zondag en dat is voor Justin Kluivert mogelijk best bijzonder. In Zwolle maakte de aanvaller vorig seizoen immers zijn debuut in het eerste elftal. Sindsdien kwam zijn voetballeven in een stroomversnelling terecht en wordt er aan veel kanten aan hem getrokken.

14 februari 2018 - 10:21
UsershyraDesktopajax_dataimages39ab29cf78a1533c376b8bd868c4ee3c_normal
Het debuut van Kluivert, oftewel het begin van een stroomversnelling © Pro Shots

De directie van Ajax en de supporters wachten al enige tijd in onzekerheid op de krabbel van Kluivert onder een contractverlenging. Of die handtekening ook daadwerkelijk gezet gaat worden is vooralsnog de grote vraag, waar iedereen een mening over heeft.

Kluivert is jong, het talent is er ontegenzeggelijk, maar aan constantheid schort het nog. Vraag is of hij al mee kan met de grote jongens in het buitenland. In gesprek met Voetbal International lijkt hij verstandig na te denken over zijn toekomst. “Ik zag in mijn jeugd jongens naar het buitenland vertrekken. Dat klonk mooi, maar ik vond het niet slim. Zoiets moet je niet te vroeg doen.”

Dit lijken geruststellende woorden, maar als de vraag over een langer verblijf in Amsterdam aan de orde komt, klinkt Kluivert alles behalve overtuigend. “Ik kan daar nu nog niets over zeggen. Dat zal binnenkort wel komen,” houdt de voetballer de boel nog even in spanning.

In VI komt ook de trainer die Kluivert liet debuteren aan het woord. Peter Bosz vindt dat de aanvaller nog niet klaar is voor de grote voetballerswereld. “Hij moet wekelijks spelen en eerst de beste van Nederland worden. Pas dan is hij hier uitgeleerd en klaar voor een volgende stap.”

De toekomst moet uitwijzen of Kluivert de top gaat halen en welke route hij daarbij aflegt. Wij doken in de statistieken en keken of een vroege stap naar de absolute top verstandig is of dat het beter is nog even de nodige vlieguren op te doen in Amsterdam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >