Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert kritisch na moeizame zege op promovendus NAC

Ajax herpakte zich zondag enigszins na de remise van vorige week tegen FC Utrecht. In de Johan Cruijff Arena werd NAC zonder punten naar huis gestuurd: 3-1. Het spel van de Amsterdammers was niet best, maar vleugelaanvaller Justin Kluivert liet bij vlagen zijn klasse zien. "Daar ben je buitenspeler voor."

05 februari 2018 - 10:45
UsershyraDesktopajax_dataimages50ab947e5998e86f3c0965726c67e0d7_normal
Dapp're Schrijver Stefan Maas in gesprek met Justin Kluivert. © De Brouwer

Door Stefan Maas

Of de datum 18 november 2017 hem iets zei? “Ik denk mijn debuut,” antwoordde Kluivert aarzelend in de mixed zone na afloop van de wedstrijd. Fout antwoord. Ajax veegde die dag namelijk de vloer aan met NAC in Breda. “Oh, 8-0,” corrigeerde de rappe buitenspeler zichzelf.

“We wisten dat we vorige keer 8-0 hadden gewonnen, maar je focust gewoon elke wedstrijd weer. Ik denk niet dat het daardoor moeilijker was vandaag. Zij stonden anders dan we vooraf dachten en daar hadden we een beetje moeite mee. Maar daarna kwam het goed.”

De start van Ajax was slecht. In de zesde minuut knalde Thierry Ambrose de openingstreffer binnen namens NAC: 0-1.

Kluivert was één van de weinige Ajacieden die wél scherp was vanaf het eerste fluitsignaal. Na 109 seconden was hij al twee keer langs zijn directe tegenstander, Arno Verschueren, geglipt. “Ja, daar ben ik blij mee,” sprak Kluivert. “Daar ben je natuurlijk ook buitenspeler voor, om assists te geven en goals te maken. Het is wel gelukt vandaag en we hebben gewonnen.”

In de 25ste minuut zocht Kluivert zijn tegenstander Verschueren maar weer eens op. Hij kapte de Belg fraai uit, lepelde de bal voor en zag hoe Donny van de Beek de gelijkmaker binnen knikte. Voor de rust zorgde David Neres nog voor de 2-1-voorsprong, door tegendraads raak te schieten in de benedenhoek.

De tweede helft bracht weinig spektakel met zich mee. Het leek op de lamme tegen de blinde… “Na rust vond ik ook niet om aan te zien, maar een verklaring heb ik er niet zozeer voor. Het leek alsof we er niet vol opgingen of zo. Als je de vorige keer 8-0 wint, dan verwachten de supporters natuurlijk veel. Dat is gewoon zo. Jammer genoeg wonnen we vandaag niet weer met grote cijfers.”

Woensdag moet de ploeg van Erik ten Hag wederom aan de bak. In Limburg wacht een uitduel met laagvlieger Roda JC. Op kunstgras. Hopelijk heeft Kluivert het dan weer op zijn heupen. Matthijs de Ligt is er sowieso niet bij; hij ontving tegen NAC een gele prent, die hem een schorsing oplevert van één duel.

Stefan Maas was tijdens Ajax - NAC onze Dapp’re Schrijver. Een prijs die hij won als lid van Ajax Jonge Schare. Wil jij ook kans maken op zulke toffe prijzen, sluit je dan aan bij Ajax Jonge Schare!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >