Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer kijkt terug op zijn hectische periode bij Ajax

Het bleef lang stil rond Marcel Keizer, de trainer die een dag na de bekeruitschakeling in Enschede op kantoor bij Marc Overmars en Edwin van der Sar hoorde dat de club niet met hem door wilde. Nu doorbreekt Keizer zijn stilzwijgen.

21 februari 2018 - 08:15
UsershyraDesktopajax_dataimagesa92c367bff7d21ba12346f97033bba77_normal
Keizer stelt een betere trainer te zijn geworden in anderhalf jaar Ajax © Pro Shots

Natrappen wil de trainer sowieso niet stelt hij in Voetbal International. “Zo zit ik niet in elkaar, maar ik voelde weinig steun van de clubleiding,” stelt Keizer die vrijwel direct te maken kreeg met het ontstellende drama rondom Abdelhak Nouri, waardoor voetbal sowieso even naar de achtergrond verdween.

“Dat er zo snel een oordeel werd geveld, daar mag iedereen een mening over hebben. Maar volgens mij zeg ik niets verkeerd als ik stel dat het ook mij heeft verbaasd. Twee maanden na het slechtst denkbare bericht over Appie.”

De vertrokken trainer stelt dat hij het zich kan voorstellen dat de media of andere mensen van buitenaf de situatie niet volledig op waarde konden schatten. “Zij ervaren niet dag in dag uit wat voor impact het had op de ploeg en op allerlei mensen binnen Ajax. Van de clubleiding verwacht je dat wel,” stelt Keizer.

Over het vertrek met slaande deuren van Dennis Bergkamp is Keizer eveneens duidelijk. “Dat was volgens mij wel het allerslechtste wat je als Ajax kon doen. Hij is een cultuurbewaker, zorgt voor een kritische noot. Binnen alle geledingen. Tegelijkertijd had ik enorm veel aan hem als assistent-trainer of spitsentrainer. Hij kon echt de diepte in met die gasten en vanuit zijn ervaring op topniveau zoveel gedetailleerd overbrengen.”

Los van de teleurstelling rond zijn ontslag, stelt Keizer in De Telegraaf dat hij ook “rijper is geworden” van de anderhalf jaar in Amsterdam. “Als ik het leed rond Nouri buiten beschouwing laat, was het een fantastische ervaring. Ik heb met de beste spelers van Nederland gewerkt en ben een nog betere trainer geworden.”

Over het opgelopen krasje maakt Keizer zich geen grote zorgen. “Ook de beste trainers zijn wel eens ontslagen. Nu overkomt het mij en ik ga met een krasje verder. Het is afwachten wat er nu op mijn pad komt. Ik ben altijd hoofdtrainer geweest, maar als ik een goede coach kan assisteren en veel op het veld kan doen, dan vind ik dat ook heel leuk.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >