Jong Ajax verzuimt uit te lopen op nummer twee

Waar het eerste elftal moeite heeft om aansluiting met de koploper te vinden, liep het maandag bij de beloften ook niet zo lekker. Jong Ajax kreeg de kans om vijf punten voor te komen op NEC, maar verzuimde dit door in de Galgenwaard met 2-1 van Jong FC Utrecht te verliezen.

27 februari 2018 - 09:34
UsershyraDesktopajax_dataimages0a528822396a7c089dc9dcb00423bc60_normal
De Wit en Cassierra speelden afgelopen zondag nog in het eerste © Pro Shots

Concurrenten NEC en Fortuna Sittard stonden vrijdagavond tegenover elkaar, die wedstrijd eindigde in een gelijkspel (1-1). Voor de mannen van Michael Reiziger dus de ideale kans om een gaatje te slaan en de koers richting kampioenschap voort te zetten.

De opstelling van Ajax kende een aantal wijzigingen ten opzichte van de vorige wedstrijd. Rasmus Kristensen verscheen aan de aftrap als rechtsback, waardoor Luis Orejuela gepromoveerd werd tot rechtsbuiten. Dani de Wit en Mateo Cassierra, die afgelopen zondag nog minuten maakten in het eerste, hadden ook een plekje in de basis.

Jong Ajax keek na een kwartier al tegen een 1-0 achterstand aan, Patrick Joosten schoot de bal vanaf een flinke afstand in de linkerhoek, buiten bereik van doelman Stan van Bladeren. De talenten kregen na een halfuur spelen nog de kans op de gelijkmaker, maar Cassierra raakte na een snel uitgespeelde counter het ijzerwerk.

Reiziger verraste de tegenstander vlak voor rust nog door Dennis Johnsen te wisselen voor Teun Bijleveld. De Noor keek niet bepaald vrolijk toen hij zo vroeg in de wedstrijd al naar de kant werd gehaald.

Na rust drongen de Amsterdammers wat meer aan, met resultaat. Kaj Sierhuis schoof de bal, op aangeven van Noa Lang, langs de keeper van Utrecht. De invaller, die pas vier minuten in het veld stond, maakte zijn zesde doelpunt van het seizoen.

De beloften konden niet lang genieten van de gelijke stand. Sylla Sow schoot Jong Utrecht tegen het einde van de wedstrijd op 2-1. De bal belandde in het doel na een scrimmage.

Ondanks de uitglijder in de Galgenwaard blijft Jong Ajax met twee punten verschil nog wel lijstaanvoerder van de Jupiler League. Volgende week mag de ploeg aan de slag in een uitwedstrijd tegen Almere City.