Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar: 'Laten wij nou eerst maar van ADO winnen'

De gemiddelde Ajaxsupporter kijkt al nieuwsgierig vooruit naar komend voetbalweekeinde, als PSV en Feyenoord elkaar treffen. Loopt Ajax verder in en komt de ploeg in een situatie waarin het de titelstrijd in eigen hand heeft? Klaas Jan Huntelaar wil daar nog niks van weten.

19 februari 2018 - 10:44
UsershyraDesktopajax_dataimagesd18dbe29cefa4c446b742194e0902ac2_normal
Huntelaar stuurde zaterdag het eerste berichtje in de groepsapp. © Ajax Images

Door Floris Roos

“Ja, het puntverlies van PSV en onze overwinning in Zwolle is lekker, maar het is een eerste stapje. We moeten nu week voor week kijken en in ieder geval onze eigen wedstrijden winnen,” stelt Huntelaar in de persruimte tegenover onder andere Ajax Life. “Natuurlijk kijken we naar wat PSV doet, maar wij moeten eerst maar van ADO Den Haag winnen,” spreekt de matchwinnaar in Zwolle verstandige woorden.

Toch was er zaterdagavond het besef bij de selectie dat er een belangrijke stap gezet kon worden. Huntelaar bevestigt dat er in de groepsapp van de spelers wel even flink heen en weer geappt werd over de uitslag in Eindhoven. “Ja, dat was natuurlijk leuk. Jammer dat Heerenveen er niet nog eentje bijschoot, maar met een gelijkspel waren we ook redelijk blij. Wie het eerste berichtje stuurde? Dat was ik inderdaad,” vertelt de spits met een lach.

Huntelaar was het na afloop met het journaille eens dat Ajax het te lang spannend hield. “We kregen genoeg kansen en we hadden inderdaad wel een of twee goals meer moeten maken. Dat rendement moet omhoog, maar het belangrijkste is dat we die kansen wel creëerden. We speelden wel heel goed, vond ik. We gaven ook weinig kansen weg en we hielden Zwolle goed onder druk. Daardoor kwamen ze minder aan voetballen toe en moesten ze eerder de lange bal spelen.”

“Ondanks de gemiste kansen winnen we de wedstrijd gelukkig wel gewoon. David Neres kwam door en legde de bal goed opzij en ik schoot ‘m door Boer zijn benen heen. Of Neres een fenomeen is? Hij is echt supersnel. Je zag dat ook hij het in de tweede helft wat beter naar zijn zin had aan die kant van het veld, want de andere kant was net een ijsbaan.”

“Ja, ik denk wel dat dit onze beste wedstrijd was na de winterstop,” antwoordt Huntelaar bevestigend op die vraag. “Er stond natuurlijk best veel druk op. We moesten hier winnen, zeker omdat je weet dat PSV punten had laten liggen. Het is lekker dat we onder druk die prestatie eruit wisten te persen. Dat is een compliment naar het hele team.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >