Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen Wöber, wel debutant Bakker bij selectie voor Roda-uit

Het begint toch wel een beetje puzzelen te worden voor Erik ten Hag. De trainer kan bij het uitduel met Roda JC niet beschikken over Max Wöber, die kampt met een blessure. En Matthijs de Ligt is geschorst. Vandaar dat de talentvolle Mitchel Bakker bij de selectie is gehaald.

06 februari 2018 - 16:13
UsershyraDesktopajax_dataimagesdc7c79d867efb191446a9566b64984be_normal
Dit is Bakker. Hij is linksback en komt graag mee naar voren. © Pro Shots

Bakker zou eigenlijk met Ajax onder 19 in de Youth League aantreden tegen Paris Saint-Germain, maar wordt doorgeschoven naar het eerste elftal. De zeventienjarige Bakker begon het seizoen als linksback van Onder 19, maar speelt ook al vrij regelmatig in de Jupiler League.

Voor Bakker ligt het shirt met rugnummer 44 klaar. Mitchel is de zoon van oud-Ajacied Edwin Bakker, die in 1983 tegen HFC Haarlem zijn enige wedstrijd in de hoofdmacht speelde. Edwin kreeg een kwartier speeltijd en scoorde ook nog. Ajax won die middag met 6-1.

Zoon Mitchel staat te boek als een technische en fysieke sterke linksachter. Hij is opkomend sterk, precies zoals je van een speler van Ajax mag verwachten. De kenners op De Toekomst roepen al langer: hou die Bakker in de gaten, want dat wordt een goeie. We zijn benieuwd of ze gelijk hebben.

Ajax doet geen mededelingen over de aard van de blessure van Wöber, die zondag in de slotfase van Ajax - NAC (3-1) nog mocht invallen. Zoals gezegd is ook De Ligt niet van de partij. Het wordt nu toch wel even de vraag hoe dit alles opgelost gaat worden, want Ten Hag noemde Wöber als eerste optie om De Ligt te vervangen.

Het kan altijd nog gebeuren dat Joël Veltman in het centrum wordt neergezet, waardoor er weer ruimte ontstaat voor Rasmus Kristensen. De rechtsback werd tijdens de winterstop aangetrokken.

Opvallend is dat Mitchell Dijks niet bij de selectie wordt gehaald en daarmee compleet en definitief uit beeld lijkt te zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >