Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Gedemotiveerde' Younes mag van selectie weer meedoen

Als Amin Younes fit is, dan is hij zondag gewoon van de partij als Ajax aantreedt tegen NAC. Alhoewel, gewoon? De verwachting was dat de linksvoor een transfer ging maken naar Napoli. De realiteit leert nu dat Younes het seizoen afmaakt als speler van Ajax.

02 februari 2018 - 13:53
UsershyraDesktopajax_dataimagesecc5e3e532405ba64aa80814eb013754_normal
Younes maakte tijdens het trainingskamp niet zo'n gelukkige indruk. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Ook Erik ten Hag bleef tijdens zijn persgesprek een beetje vaag over de achtergronden van de mislukte transfer, dus dat blijft gissen. De trainer stelt dat sprake is van een probleem tussen Younes en Napoli, de Italianen denken daar iets anders over.

Hoe dan ook, Younes meldde zich weer op De Toekomst. En voordat hij terugkeerde op het trainingsveld, moest er even gesproken worden. “We hebben piketpaaltjes geslagen richting de toekomst,” aldus Ten Hag tijdens de persbabbel over dit onderhoud.

“Hij maakte toch de keuze voor een andere club te willen voetballen. En hij maakt niet zomaar die afweging, dan ga je even proeven hoe het met de motivatie staat. We zaten heel snel weer op een lijn,” vervolgt de trainer.

Ten Hag vertelde vorige week nog dat het geen zin had om Younes te overtuigen van een langer verblijf in Amsterdam. De buitenspeler werd omschreven als ‘gedemotiveerd’, maar toont nu weer volledige betrokkenheid, meldt de coach tegenover Ajax Life.

“Amin was op dat moment vastberaden om de stap naar Napoli te zetten. Hij is nu terug en er is bij hem sprake van voortschrijdend inzicht. Noem het zo maar. Amin is honderd procent gemotiveerd om een rol te spelen in deze kleedkamer en met dit team doelen na te streven.”

Dat klinkt natuurlijk hartstikke leuk, maar Ten Hag peilde vooraf wel even hoe de rest van de kleedkamer erover denkt. Je kunt wel zomaar weg willen, maar de terugtocht is vaak een moeilijker verhaal. “Andere spelers van onze selectie zijn blij dat Younes terug is bij Ajax. Ze zijn van mening dat hij nodig is.”

“Ik ben blij dat Amin is gebleven, hijzelf uiteindelijk ook. We hebben samen een doel en dat is kampioen worden. Daarbuiten wil Amin graag met Duitsland naar het WK, dus hij heeft alle reden om te knokken. Als hij fit is, dan nemen we hem er zondag weer bij.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >