Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gaan we weer: Overmars hoopt selectie intact te houden

Of Ajax nu zeven punten voorsprong of achterstand heeft, er zijn altijd kapers op de kust voor de beste spelers. Wat dat betreft ligt ook de finale van de Europa League nog vrij vers in het geheugen. Marc Overmars is druk doende om allerlei clubs af te wimpelen.

13 februari 2018 - 09:21
UsershyraDesktopajax_dataimages5d715d9f03256faebe0ff1a3f7936b84_normal
Overmars gaat weer een uiterst drukke zomer tegemoet. © Pro Shots

Het kan bijna niet anders of Hakim Ziyech vertrekt na dit seizoen bij Ajax. Supporters en speler lijken op elkaar uitgekeken en de Marokkaan gaat nog naar het WK ook. Daar kan hij zich in de kijker voetballen.

Overmars schat in dat ook het vertrek van Amin Younes aanstaande is – hij rekent er niet meer op dat de linksvoor bijtekent – en misschien dat Joël Veltman deze zomer richting buitenland verkast, maar verder? Het idee is potentie te koesteren.

“We hebben nu een team met enorm veel potentie en dat willen we zo veel mogelijk in stand houden,” verklaart Overmars tegenover De Telegraaf. “Het liefst beleven we nog zo’n seizoen als vorig jaar en als we onze selectie bij elkaar houden, ligt er een goede basis.”

Die goede basis moet Overmars wel met hand en tand zien te verdedigen, want er liggen kapers op de kust. “Voor heel veel jongens is concrete belangstelling,” aldus de directeur. “Voor Kluivert, De Ligt, Neres, Onana en Ziyech hebben zich clubs gemeld. Welke? Die rij is veel te lang om op te noemen.”

Overmars lijkt iets meer speelruimte hebben sinds het vertrek van Marcel Keizer en de komst van Erik ten Hag, maar het blijft lastig inschatten of hij alles op eigen houtje kan en mag bepalen. Ook voor hemzelf is trouwens interesse.

Die belangstelling is voorlopig in ieder geval afgewimpeld. “Ik ben niet met mijn eigen positie bezig. Het gaat erom de club zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >