Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie zegt over titelrace iets anders dan hij uitstraalt

Als er iemand na het doelpuntloze gelijkspel met een donderwolk boven zijn hoofd rondliep, dan was het wel Frenkie de Jong. Waar de gemaakte verdediger ook ging, het slechte humeur reisde met hem mee. Hij zegt nog te geloven in de titel...

25 februari 2018 - 20:01
UsershyraDesktopajax_dataimages312774f847075bde688fc7521892f7a5_normal
Frenkie geeft niet op, maar dit straalt weinig vertrouwen uit... © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Ajax benutte vorige week eindelijk een kansje om in te lopen op PSV en we maakten ons op voor een spannende eindsprint van seizoen 2017/2018, maar een week later is alles weer anders. Of, beter gezegd: terug bij het oude.

“We hebben de tweede helft prima gespeeld, met veel druk erop, maar de kansen niet afgemaakt. ADO moest steeds verder terug en daardoor verdween de ruimte achter de verdediging. Het is deels de verdienste van ADO, maar wij moeten thuis sowieso winnen,” aldus Frenkie tegenover Ajax Life.

Het lukte niet om te winnen van ADO Den Haag. Ondanks diverse goede kansen kreeg Ajax de bal er niet in en dus bleef het 0-0. Opvallend is dat Ajax vorige week, tegen PEC Zwolle, zijn beste wedstrijd onder Erik ten Hag speelde. PEC wil zelf ook voetballen, ADO niet.

“We hebben genoeg kansen gecreëerd, dat is geen excuus, maar tegenstanders mogen zelf beslissen hoe ze spelen. Het was ook gewoon slecht van onszelf,” vervolgt Frenkie een beetje kortaf.

De beste kansen ontstonden als Frenkie even de turbo aanzette en van achteruit met de bal naar voren dribbelde. “De snelste weg naar het doel is een man passeren, dus ik denk dat dit er altijd in moet blijven. Maar je kunt niet van iedereen verwachten dat ze dat doen.”

En dus liet Ajax na wat PSV wel zo vaak doet in de slotfase: de drie punten veiligstellen. Zit ‘m daarin het verschil tussen beide ploegen? “We zullen zien wat uiteindelijk het verschil is, aan het einde. Het is vast ook kwaliteit en misschien hebben wat dat wat minder.”

“Ik denk niet dat het over is als PSV wint van Feyenoord. Als PSV vorige week niet gelijk speelde en wij vandaag hadden gewonnen, was het verschil ook zeven punten en dan was het ook nog niet over geweest.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >