Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fischer in verband gebracht met terugkeer naar Ajax

Viktor Fischer is thuis, maar thuis heeft in zijn geval meerdere betekenissen. Hij is terug in Kopenhagen, dat is misschien beter gezegd. Want Fischer had er blijkbaar ook voor kunnen kiezen om terug te keren naar zijn huis in Amsterdam.

01 februari 2018 - 09:33
UsershyraDesktopajax_dataimagese57782b2eed87930021bd56304eee364_normal
Dit was Fischer in voor hem betere tijden. © Pro Shots

De nog altijd pas 23-jarige Fischer zat bij Ajax een beetje op dood spoor, maar het is hem vooralsnog niet gelukt om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. De Deen degradeerde met Middlesbrough en ook bij FSV Mainz 05 stond hij niet in de basis.

Het dagblad Ekstra Bladet claimt dat dit Ajax niet afschrikte in zijn winterse zoektocht naar een extra buitenspeler en dat Fischer een aanbieding is gedaan. Er wordt zelfs aan toegevoegd dat Ajax 2,5 miljoen euro over had voor een terugkeer.

De flankspeler smoorde het idee al snel in de kiem en koos voor FC Kopenhagen, niet voor de Johan Cruijff Arena. “Ik blijf mijn best doen te slagen in het voetbal en denk dat Kopenhagen een prima club voor mij is,” stelt Fischer bij zijn presentatie.

“Je kunt heus mentaal sterk zijn, maar toch niet slagen. Het gaat erom dat je blijft proberen en geloven in jezelf, zoals ik nu doe,” vervolgt Fischer, die volwassen teksten oplepelt. “Als je ouder wordt, zinkt de realiteit in.”

“Ik droom niet meer zo veel. Ik heb als doel slechts nog zo goed te worden als ik kan. Dan zien we wel waar het eindigt. Vroeger stelde ik me niet voor dat ik nu terug zou keren naar Denemarken, maar dit is nu voor mij de beste optie. Het gaat erom van ieder moment het beste te maken, daar was ik voorheen niet zo goed in.”

Fischer speelde tussen 2012 en 2016 in totaal 79 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 14 keer doel trof. Hoewel hij soms wat onrustig was in zijn hoofd, vormde een pittige blessure aan zijn hamstring het echte breekpunt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >