Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eiting voelt zich na invalbeurt echt onderdeel van Ajax

We gaan het toch echt even over Carel Eiting hebben, jongens en meisjes. Zijn debuut sneeuwt misschien een beetje onder wegens vermeende elleboogstoten, maar wat viel Eiting goed in! Hij blies een partijtje mee alsof hij al veel vaker meedoet.

19 februari 2018 - 12:47
UsershyraDesktopajax_dataimages557321b76a0e7b63605e708d4ada6e82_normal
Het visitekaartje van Eiting gaan we zeker nog nader bestuderen. © Pro Shots

De invalbeurt tegen PEC Zwolle (0-1) was in feite Eitings eerste echte optreden in het Ajaxshirt, want zijn officiële debuut besloeg slechts de blessuretijd. De middenvelder kwam in de ploeg voor de niet fitte Lasse Schöne en met hem liep het net zo soepel.

Eiting koppelt kalmte aan inzicht en geeft op basis van dat scherpe oog heerlijk strakke ballen. Met iets meer geluk werd een steekbal zelfs gepromoveerd tot een Ziyech-achtige assist, maar helaas verslikte Justin Kluivert zich in de bal. En Donny van de Beek trof de paal.

Net als Van de Beek en Kluivert kreeg Eiting zijn eerste echte kans op het kunstgras van PEC en deed hij het hartstikke leuk. De twintigjarige zag de laatste tijd veel talenten van zijn generatie kansen krijgen en benutten, terwijl hij zelf geduldig moest zijn.

“Ik ben niet jaloers op Matthijs, Justin en Frenkie, ik ben trots op ze en zie hun prestaties juist als motivatie,” deelt Eiting in gesprek met De Telegraaf. Eiting wist al dat hij speeltijd zou krijgen en deed de warming-up mee, juist vanwege twijfels bij Schöne.

“Ik wist dat ik klaar moest zijn, maar Lasse kon spelen. Als je een helft kunt meedoen, is dat toch speciaal en ben je onderdeel van het team,” vervolgt Eiting. “Het is leuk dat een paar jonge gasten opstaan. Ajax heeft een plan met me, spreekt dat uit en ik heb dat vertrouwen ook.”

De kunst is nu om de Eiting-hype een beetje binnen de perken te houden en hem niet direct als nieuw pareltje voor FC Barcelona te bestempelen. De creatieveling gaat vast nog veel meer leuke dingen laten zien, maar misschien valt het ook nog wel eens tegen.

Hij is twintig jaar jong en heeft net 45 minuten in het eerste elftal van Ajax achter de rug. Laten we gewoon even kijken hoe het zich allemaal ontwikkelt, dan zien we wel tot hoe ver de ster van Eiting rijst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >