Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Roda JC - Ajax

Met -1 op de thermometer vertrekt Ajax woensdag naar Kerkrade waar het in een midweekse speelronde degradatiekandidaat Roda JC treft. De club die onlangs werd uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi wil het Ajax de laatste jaren nog wel eens lastig maken, daarom drie dingen die je moet weten over Roda JC - Ajax.

07 februari 2018 - 13:10
UsershyraDesktopajax_dataimages335dc4332ab04a886cbb52d5643d4e9f_normal
Maakt Kristensen zijn debuut vanavond? © Ajax Images

Ten Hag moet puzzelen in de defensie
Matthijs de Ligt pakte thuis tegen NAC Breda zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moet de uitwedstrijd tegen Roda dus aan zich voorbij laten gaan. Ook Maximilian Wöber zal niet aan de aftrap verschijnen tegen de ‘Koempels’. De Oosterijker kampt met een gekneusde linkerenkel en is niet op tijd fit voor het uitduel.

Door het gemis van de twee verdedigers liggen er kansen voor kersverse aanwinst Rasmus Kristensen, die waarschijnlijk op de plek van Joël Veltman gaat spelen. Veltman schuift dan door naar de centrale positie. Luis Orejuela is ook in de selectie opgenomen. De Colombiaan ontbrak nog in de selectie voor het thuisduel met NAC.

Jeugdtalent Mitchel Bakker maakt zijn debuut in de wedstrijdselectie. Hij begon dit seizoen als speler van Onder 19, maar maakte in oktober 2017 zijn debuut voor Jong Ajax, waar hij tot nu toe 9 duels voor speelde. De jonge verdediger was door Ten Hag ook al meegenomen op trainingskamp naar Portugal. De zoon van oud-Ajacied Edwin Bakker draagt rugnummer 44.

Roda JC mist clubtopscorer Schahin
De tegenstander moet het hoogstwaarschijnlijk doen zonder clubtopscorer Dani Schahin. De Duitse spits was dit seizoen in 18 duels goed voor zes doelpunten. Afgelopen zondag moest Schahin tegen AZ vroegtijdig het veld verlaten met een bovenbeenblessure. De midweekse speelronde komt te vroeg voor de centrumspits.

Altijd lastig
Over het algemeen heeft Ajax nog geen zeer overtuigende reeks neergezet in Kerkrade. Van de 43 ontmoetingen wonnen de Ajacieden er 18. Vorig jaar eindigde de wedstrijd in een overwinning (2-0), mede dankzij een goal van Davy Klaassen en een late treffer van Amin Younes. Roda-uit is altijd een lastige pot, er werden namelijk in totaal al 25 wedstrijden punten verspeeld tegen de degradatiekandidaat.

Dat Ajax de laatste acht jaar een ongeslagen status heeft tegen Roda is mede te danken aan Lasse Schöne. In 2012 scoorde de middenvelder de winnende 2-1 in de 88e minuut. Een jaar later stapte debutant Jaïro Riedewald als held van het veld door in de laatste minuten tweemaal te scoren en de overwinning binnen te slepen. Misschien kan Mitchel Bakker deze traditie woensdagavond wel voortzetten.

Wil Ajax zicht blijven houden op de titel, dan zal het woensdag om 20.45 toch echt 3 punten moeten pakken in Kerkrade. Concurrent PSV speelt om 18.30 een thuisduel tegen Excelsior.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >