Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax – NAC

Niet dat de mat in de Arena van fantastische kwaliteit is, maar de Ajacieden zullen maar wat blij zijn er op te mogen spelen. Na de toendra van Utrecht wil de ploeg van Erik ten Hag weer aan voetballen toekomen en in het spoor van PSV blijven. Daarom hier drie dingen die je moet weten over het middagje NAC in Amsterdam.

03 februari 2018 - 14:25
UsershyraDesktopajax_dataimages93a4609f6e25c9aeacf08b4884ef77e4_normal
Eerder dit seizoen boekte Ajax de grootste uitzege ooit in Breda © Pro Shots

Angstgegner voor Ten Hag
Hoewel FC Utrecht een prima eerste seizoenshelft beleefde wist de ploeg met Ten Hag aan het roer, tot tweemaal toe niet te winnen van NAC. Thuis werd met 2-2 gelijkgespeeld; tijdens zijn laatste wedstrijd als Utrecht-trainer werd er zelfs met 3-1 verloren. In beide wedstrijden had de ploeg van de huidig Ajax-trainer overigens meer balbezit, om maar even aan te geven dat deze statistiek geen wedstrijden voor je wint.

Toch kun je statistieken wel voor eigen gewin gebruiken door er naartoe te werken. Ten Hag kan bijvoorbeeld de eerste Ajax-trainer sinds Adrie Koster worden die in zijn eerste drie Eredivisie-duels niet verliest.

Geen tegengoals in 2018
Veel spectaculaire dingen hebben we nog niet gezien in 2018, maar daardoor zou je bijna vergeten dat de verdediging goed staat. In het nieuwe jaar hoefde Andre Onana zelfs nog geen tegengoal te slikken. Wanneer zondag de nul wordt gehouden, houdt Ajax voor het eerst sinds een jaar drie wedstrijden op rij het doel schoon.

Gezien de historie moet dat zeker mogelijk zijn: in zeven van de laatste acht ontmoetingen met de club uit Breda kregen de Amsterdammers geen tegengoal. Daarbij heeft NAC de laatste twee wedstrijden niet gescoord. Overigens ligt het gebrek aan doelpunten ten grondslag aan een groter probleem: de afgelopen vijf wedstrijden won NAC slechts één keer. Dat was uitgerekend tegen FC Utrecht, waar Ten Hag toen dus voor het laatst op de bank zat.

Huntelaar en Te Vrede treffen favoriete tegenstander
Tegen sommige clubs voetbal je net wat makkelijker. Messi en Ronaldo hebben dat met Sevilla en Lasse Schöne met Feyenoord. Klaas Jan Huntelaar heeft ook zo’n club, te weten: NAC Breda. Tegen geen enkele andere club kwam hij vaker tot scoren in de Eredivisie. Tienmaal maar liefst, in evenveel wedstrijden.

In de selectie van NAC loopt sinds kort ook een spits die zondag zijn favoriete tegenstander treft: Mitchell te Vrede. De in de winterstop aangetrokken aanvaller houdt er iets minder indrukkende cijfers dan Huntelaar op na, hij scoorde namelijk tweemaal en gaf eenmaal een assist tegen Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >