Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg beseft nu pas hoe leuk voetballen is

Grote kans dat we Kasper Dolberg binnenkort weer op het trainingsveld spotten. De Deen raakte vlak voor de winterstop, thuis tegen Willem II, geblesseerd aan zijn rechtervoet. Na twee maanden buiten de lijnen te hebben gestaan, hoopt hij snel weer terug te keren op het veld.

22 februari 2018 - 15:44
UsershyraDesktopajax_dataimages1f12a59cdacf6db1db8900ae5e1c72bd_normal
Een fitte Dolberg is garantie voor een spitsendiscussie © Pro Shots

In eerste instantie leek de blessure wel mee te vallen. Dolberg liet zich in Denemarken onderzoeken, maar daar kwam niks ernstigs uit. “De artsen dachten dat ik gewoon rust nodig had, maar toen het in de dagen daarna niet beter werd, heb ik contact opgenomen met de artsen in Nederland,” aldus Kasper op het digitale huis van Ajax. Uiteindelijk wordt geconstateerd dat de Deen in zijn rechtervoet enkele bandjes heeft gescheurd.

Voor Dolberg was het zijn eerste serieuze blessure, iets waar hij soms best moeite mee had. “Ik ben er voor het eerst langer dan drie weken uit geweest, pas nu besef ik me hoe leuk het eigenlijk is om te voetballen.”

Wanneer we Dolberg weer volledig fit terugzien is nog niet helemaal duidelijk, meetrainen met de groep is momenteel de belangrijkste doelstelling voor de Deen. “Het hangt ervan af hoe mijn voet reageert. Het gips is er nu af en het voelt heel goed.”

Zijn blessure zou ook nog wel eens invloed kunnen hebben op het wereldkampioenschap voetbal aankomende zomer. Dolberg speelde al meerdere keren mee met het Deense nationale elftal. “Ik denk niet dat de mening van de bondscoach is veranderd door mijn blessure. Het zal ervan afhangen hoe veel ik nog speel dit seizoen en of ik goed speel.’’

Dat laatste is ook nog wel een dingetje. Dolberg bevindt zich dit seizoen niet in dezelfde topvorm als die hij vorig jaar te pakken had. Daarbij komen de goede prestaties van Klaas Jan Huntelaar. De spitsendiscussie zal binnenkort ongetwijfeld weer opnieuw oplaaien. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >