Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cassierra werkt hard voor speelminuten in eredivisie

Door de blessure van Kasper Dolberg zit Mateo Cassierra de laatste wedstrijden bij het eerste op de reservebank. Dat geeft zicht op speeltijd, maar vooralsnog leverde het nog geen speelminuten op, dus zet de Colombiaan telkens zijn beste beentje voor bij Jong Ajax.

21 februari 2018 - 13:14
UsershyraDesktopajax_dataimagesbfabaaa82a54129bde9f79121fb49cbc_normal
Cassierra weet dat het seizoen nog lang is en doet zijn best voor speeltijd in Ajax 1 © Ajax Images

Bij de beloften draait de spits prima mee en produceerde hij dit seizoen inmiddels al veertien doelpunten. Het is Erik ten Hag ook niet ontgaan. De trainer gaf vorige week al aan dat Cassierra een jongen met potentie is en fysieke mogelijkheden heeft, maar dat hij nog altijd tijd nodig heeft om op het juiste moment op de juiste plek te verschijnen.

Bij koploper Jong Ajax laat Cassierra wekelijks zien dat hij dat kunstje prima verstaat, maar prestaties in de Jupiler League zijn natuurlijk geen garanties voor prestaties in de eredivisie. Hoewel Klaas Jan Huntelaar veel kansen nodig heeft om het doel te vinden, lijkt de ervaren spits zich geen zorgen te hoeven maken.

Desalniettemin voelt Cassierra dat het moment nadert dat hij een kans gaat krijgen in de hoofdmacht van Ajax. "Ik word steeds beter, ik wil altijd een betere speler zijn," vertelt Cassierra bij Ajax TV. "Ik wil op het scorebord staan, assists geven en scoren. Elke wedstrijd heb ik meer vertrouwen. Ik speel met gemak en maak het verschil waar nodig. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ben op de goede weg."

Cassierra weet dat het seizoen er nog niet op zit en doet zijn best voor speeltijd in het eerste. “Dit seizoen heb ik nog de kans om minuten te maken in de eredivisie. Daar werk ik hard voor. Om elke dag mee te kunnen doen en te scoren, dat is mijn hoofddoel. Ik ben steeds dichterbij, dus ik moet alles eruit halen. Als ik op de bank zit, heb ik de kans om mee te spelen. En als ik daar niet kan spelen, speel ik met Jong Ajax."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >