Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bakker geniet van kijkje in keuken bij eerste elftal

De kans is aanwezig dat Mitchel Bakker de volgende debutant wordt in Ajaxshirt. De linksback werd al twee keer bij de selectie gehaald, maar kreeg nog geen speeltijd. Bakker gebruikt het kijkje in de keuken om zich optimaal voor te bereiden.

23 februari 2018 - 10:03
UsershyraDesktopajax_dataimages5710ef308cfbd557297ab5ffa68a270f_normal
Bakker was mee naar de uitduels met Roda JC en PEC Zwolle. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Hoewel er diverse verdedigers op de weg terug zijn van een blessure, is de spoeling achterin bij Ajax nog altijd een beetje dun. En als de spoeling dun is, moet je verder zoeken. Wie naar de linksbackpositie bij Jong Ajax kijkt, komt uit bij Bakker, die in feite A-junior is.

“Ik ben nu twee keer met het eerste elftal op pad geweest en het is leuk, een mooie ervaring. Ik heb nog geen minuten gemaakt, maar kan er wel alvast aan ruiken. Het is wachten op een invalbeurt,” stelt de zeventienjarige Bakker tegenover Ajax Life.

“Het is goed om alvast contacten te leggen met de jongens, weet je. Ik leer ze steeds beter kennen, dat kan me helpen als ik een keer mag invallen. Ik train ook regelmatig mee. Hoe vaker je meetraint met het eerste, des te gemakkelijker het gaat.”

Bakker heeft als pure back wel de pech dat hij Nicolas Tagliafico voor zich moet dulden. “Zo gaat dat,” zegt hij over het halen van een linksback die indruk maakt. Ondertussen kan hij mooi aan zijn verbeterpunten werken. “Omschakelen van aanval naar verdediging moet soms sneller. Dat is het grootste punt.”

“Ook positioneel valt er nog wat te verbeteren. Ik moet zorgen dat ik de bal en de man zie. Niet dicht staan, maar open. Ik focus soms te veel op de bal. Ik had tegen FC Oss ook zo’n momentje dat ik naar de bal keek en de man even niet zag.”

Bakker kan hier als pluspunt tegenover zetten dat hij een goede voorzet in huis heeft. Hij bereidde maandag tegen Oss de 1-0 voor met een voorzet op het hoofd van Dani de Wit. “Daar wil Dani ‘m ook graag. Tweede paal, op zijn hoofd. Toevallig lukte dat maandag. Streep toevallig eigenlijk ook maar weg, het was gewoon een goede voorzet.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >