Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen spelen gelijk en zien Twente uitlopen

De dames van Ajax hebben slechte zaken gedaan in strijd om titelprolongatie. Daar waar naaste concurrent FC Twente won, speelden de Amsterdammers bij PEC Zwolle gelijk. De achterstand bedraagt inmiddels vier punten, maar daarbij moet gezegd dat Twente een wedstrijd meer gespeeld heeft.

03 februari 2018 - 11:33
UsershyraDesktopajax_dataimages0b61c974c8045073b723b16fefd970a8_normal
Er is nog niets verloren. Maar dan moet er wel gewonnen worden. © Pro Shots

Zoals verwacht greep Ajax het wedstrijdinitiatief. Veel balbezit en combinaties, maar daarbij bleef een gehoopte kansenregen uit. Het waren vooral vrije trappen en corners die voor gevaar zorgden. Helaas was de thuisploeg wel trefzeker. Een opportunistische bal in het strafschopgebied zorgde voor enige verwarring en liet Ajax-keeper Eli Sarasola kansloos.

Hoewel Ajax het restant van de eerste helft aandrong op de gelijkmaker, bleef deze uit. PEC Zwolle spaarde de krachten, maar wist tegelijkertijd geconcentreerd het doel te verdedigen.

In de tweede helft liep Zwolle verder weg. Oud-Ajacied Babiche Roof ontsnapte aan de aandacht van de Ajax-verdediging en kon een fijne pass gemakkelijk afmaken. Gezien het gebrek aan kansen voor Ajax leek de wedstrijd gespeeld.

In minuut 86 viel echter de (prachtige) aansluitingstreffer. Stefanie van der Gragt, in het dagelijks leven verdediger, schoot als gelegenheidsspits knap raak. Marjolijn van den Bighelaar zorgde vijf minuten later voor de gelijkmaker. Het was het resultaat van een periode waarin Ajax PEC geen seconde rust gaf en de Zwollenaren er niet meer uit kwamen.

Zoals gezegd: door het gelijkspel loopt concurrent Twente uit. Maar gelukkig was er ook goed nieuws te noteren. Zo had Vita van der Linden voor het eerst in anderhalf een basisplek en maakte Soraya Verhoeve ook weer wat speelminuten. Beide dames waren langdurig geblesseerd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >