Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax - NAC door de ogen van Dapp’re Schrijver Stefan Maas

Ajax stuurde NAC Breda zondag zonder punten naar huis. De ploeg van trainer Erik ten Hag imponeerde niet, maar won wel met 3-1 van de promovendus. Vijf zaken die ons opvielen.

05 februari 2018 - 08:15
UsershyraDesktopajax_dataimages08b2970148f312c6ecda275935b8d697_normal
Stefan trof Justin in de mixed zone. Dat verhaal volgt nog! © De Brouwer

Door Stefan Maas

Dromende mascottes
De mascottes van dienst hadden kort voor aanvang van Ajax-NAC niet in de gaten dat ze naar de kant moesten rennen. Hevig wenken van twee begeleiders werd niet gezien door de jongelingen. Pas toen enkele mascottes het door hadden, dartelden de kids richting de zijlijn. Een cameraman van FOX Sports moest door de mascottes slalommen. Ach, ze droomden waarschijnlijk allemaal van een carrière in Ajax-tricot.

Bekend recept
Halverwege november 2017 was Ajax geen partij voor NAC; het werd toen 0-8. Donny van de Beek scoorde op aangeven van Justin Kluivert de tweede treffer in het Rat Verlegh Stadion. De tweede treffer in Amsterdam werd óók gemaakt door Van de Beek op aangeven van Kluivert. Laatstgenoemde in de mixed zone over het recept: ‘Mooi, mooi!’. Twee rasajacieden die de Johan Cruijff Arena laten juichen, dat zien we graag.

Huiswerk
Uitgaan van eigen kracht is belangrijk, maar rekening houden met de opponent ook. Vleugelverdediger Angeliño en centrumspits Thierry Ambrose van NAC kregen veel te veel tijd en ruimte in de (openingsfase van de) eerste helft. En dat moet je uitgerekend deze twee huurlingen van Manchester City niet geven. Ambrose schoot in de zesde minuut een afgeslagen bal kiezelhard tegen de touwen, waardoor Ajax snel in de achtervolging moest. Een goed begin is het halve werk, en daar hoort huiswerk zeker bij!

Gemor, gefluit en gebaartjes
Het was niet de wedstrijd van Hakim Ziyech. In de eerste helft zorgde hij nog voor dreiging, maar in het tweede bedrijf werd de Marokkaanse balvirtuoos gemakzuchtig. Hij leidde zelfs zo veel balverlies, dat het publiek enkele malen floot bij weer een foute inspeelpass. In extremis mikte Ziyech wel een vrije trap binnen, waarmee hij de eindstand op 3-1 bepaalde. Echt blij was hij niet met de treffer. Hij maakte wat wegwerpgebaren en nam zichtbaar getergd felicitaties van ploegmaten aan. Na afloop betuigde hij spijt tegenover een groepje journalisten. Het is je vergeven, Hakim!

Debutant
Hoera, opnieuw een speler uit de eigen kweekvijver die debuteert in de hoofdmacht! Dit keer was het Noussair Mazraoui die zijn opwachting maakte. Met rugnummer 40 meldde hij zich in de 89ste minuut bij de vierde official om David Neres af te lossen. Hij oogstte met zijn eerste balcontact meteen applaus van de tribunes. Vervolgens liep hij na het laatste fluitsignaal met een glimlach van oor tot oor van het veld. Een geslaagde vuurdoop voor de twintigjarige allrounder.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >