Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax halverwege boekjaar 16,9 miljoen euro in de plus

De uitgangspositie op de ranglijst is niet zo best, maar de portemonnee van Ajax blijft onverminderd goed gevuld. De club noteerde halverwege het boekjaar 2017/2018 een netto winst van 16,9 miljoen euro.

27 februari 2018 - 09:56
UsershyraDesktopajax_dataimages068a313ba6e145d4bc6c5b8431c12e19_normal
Buiten het veld gaat het Ajax nog altijd voor de wind. © Pro Shots

Die voorlopige winst valt toe te schrijven aan de verkoop van bijvoorbeeld Davinson Sanchez, die voor 45 miljoen euro naar Tottenham Hotspur vertrok. Ook het verkopen van Kenny Tete en Jairo Riedewald leverde geld op.

Ondanks het verkopen van 43.489 seizoenkaarten – goed voor een record! – kukelt Ajax op diverse vlakken in de min. Dit komt door het mislopen van de groepsfase van een Europees toernooi, waardoor er minder inkomsten zijn en bepaalde bonussen niet werden vrijgespeeld.

Het operationele resultaat bedraagt dan ook 4,4 miljoen euro negatief, maar dit wordt dus rechtgetrokken door het voor goed geld verkopen van diverse spelers. Er stonden wel kosten voor David Neres, Maximilian Wöber en Siem de Jong tegenover, maar lang niet zo veel als het bedrag waarvoor werd verkocht.

De cijfers zijn overigens bijgewerkt tot 31 december 2017. De ontwikkelingen in de winterstop volgen in het tweede halfjaar. Het totale eigen vermogen bedroeg op de laatste decemberdag van 2017 maar liefst 175,5 miljoen euro.

Dit betekent trouwens niet dat Ajax dat bedrag ook daadwerkelijk in kas heeft. Het is interessanter om naar liquide middelen te kijken en die bedragen 47,3 miljoen euro. Ajax is van plan om de spaarpot deels te gebruiken voor een uitgebreide verbouwing van De Toekomst.

Hoewel de inkomsten in de tweede seizoenshelft altijd minder zijn, de stortingen van sponsoren vinden in het eerste deel van het boekjaar plaats, verwacht Ajax alles bij elkaar ook over het hele seizoen een netto winst te draaien.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >