Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Sinkgraven vreesde paar keer niet meer terug te komen

Hij overwon terugslag na terugslag en nu kwam voor Daley Sinkgraven de beloning. Erik ten Hag had een invalbeurt van twaalf minuten voor hem in petto. Dat voelt goed, na een jaar afwezigheid. Zeker als je bedenkt dat Sinkgraven soms vreesde om nooit meer terug te keren.

02 december 2018 - 20:18
sinkieadocar

Sinkgraven lag er zeker een jaar uit, maar laten we niet vergeten dat hij een jaar geleden ook pas net terug was. Precies toen je dacht dat je weer op hem kon rekenen, speelde zijn kniekwetsuur toch weer op. Je mag met recht spreken van een slepende blessure.

Ajax Life maakte na ADO-thuis onderdeel uit van een groepsgesprekje met Sinkgraven.

Het ontbrak een tijdje aan vertrouwen in je eigen lichaam, is dat nu terug?
“Jazeker, ik heb de afgelopen 2,5 week met de groep meegetraind en alles kunnen doen. Ook de partijtjes deed ik aan mee. Dan krijg je vertrouwen dat het helemaal goed zit, ik heb weinig last meer. Ik ging na mijn invalbeurt ook gelijk duels aan. Maar ik heb zo veel terugslagen gehad dat het erg moeilijk was om vertrouwen te houden.”

Voelt je knie na al die tegenslagen nu echt anders?
“Euhm, ja. Ja! De laatste keer dat ik aansloot bij de groepstraining voelde het echt beter dan de andere keren. Je weet vooraf ook niet hoe het hoort te voelen, dat blijkt pas als het fout is gegaan. De laatste keer ging het mis na mijn rentree bij Jong Ajax en toen twijfelde ik al een beetje, nu helemaal niet.”

Ten Hag gebruikte laatst de term ‘carrièrebedreigend’, is het echt zo erg geweest?
“Als je tegenslag op tegenslag moet verwerken, begin je wel te twijfelen. Dan denk je wel eens: het zal toch niet nog een keer gebeuren? Het is lastig om dan positief te blijven, er zitten soms dagen tussen dat je helemaal geen zin hebt om revalideren. Dan probeer je positief te blijven en te denken aan een dag als vandaag, waarop je echt terugkeert.”

Maar heb je gevreesd voor het einde van je loopbaan?
“Het is altijd dezelfde plek geweest waar ik last van had. Ook al die tegenslagen troffen me steeds op dezelfde plek. Dan ga je toch twijfelen: hebben de dokteren iets niet gezien, is er iets niet goed gegaan?”

Het was lastig om vertrouwen terug te krijgen in je eigen lichaam, bleef je wel vertrouwen houden in de artsen?
“Nou, dat is ook heel lastig. Ik kan nog herinneren dat ik niet zo lang geleden een MRI-scan liet maken in het AMC. Toen werd me gezegd dat het er niet goed uitzag… De MRI werd toen opgestuurd naar Duitsland, naar de dokter die me heeft geopereerd en alles van binnen heeft gezien. Hij zei: er is niets aan de hand.”

“We gingen er maar vanuit dat er niets aan de hand was. Hij heeft het gelukkig goed gezien, want ik heb geen terugslag meer gehad. Maar dat is wel raar. De ene dokter zegt dat het niet goed is, de ander zegt van wel. En het was goed. Ik kan wel naar die MRI kijken, maar ik weet het ook niet. Dan gaat het om vertrouwen. En die dokter in Duitsland vertrouw ik.”

Wat vond je van de ontvangst in de Johan Cruijff Arena?
“Het was hartstikke mooi, ik had kippenvel toen ik het veld betrad. Ik had zo’n massaal applaus ook niet verwacht. Het was een mooi moment!”

Wat zei Cerny tegen je toen je je klaar maakte om in te vallen?
“’Geniet ervan’, zei hij. De trainer trouwens ook. En dat heb ik gedaan. Vasa en ik hebben allebei onze portie blessureleed wel gehad. Vasa zit er alweer wat langer bij, daarom zei hij dat ik ervan moest genieten. We hebben veel aan elkaar gehad tijdens onze lange revalidatie. Het is fijn dat je elkaar kunt steunen.”

Tot slot, hoe staat het met je conditie?
“Ik ben nu niet moe. Maar een paar weken geleden dacht ik dat ik fit was. Trainen met de fysio is op zich zwaarder dan met de groep trainen, want je doet individueel gewoon meer. Maar als je dan weer een positiespelletje doet… Dat valt tegen!”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >