Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Onana is enige Ajacied die na Roda-uit een wallpaper verdient

Er is natuurlijk maar één man die na dit avondje bekeren in aanmerking komt voor onze wallpaper. Dat is natuurlijk Andre Onana. De vaste keeper zat op de reservebank, maar moest optreden bij een noodgeval. Ajax had penalty's nodig om zich te ontdoen van Roda JC... Het plan slaagde.

20 december 2018 - 00:36
rodajawallcar

We weten sinds het WK van 2014 dat het helemaal niet zo gek is om te wisselen als er penalty's op komst zijn. Het plan was niet in Amsterdam opgesteld, maar ontstond tijdens een ontluisterende editie van Roda-uit. Het leek werkelijk waar helemaal nergens op wat Ajax op de mat legde.

Gelukkig mag je tegenwoordig een keertje extra wisselen als er minimaal 120 minuten voetbal nodig zijn om een winnaar aan te wijzen. De strijd werd uiteindelijk beslist vanaf de strafschopstip en drie minuten voor het laatste fluitsignaal nam Onana plaats onder de lat.

Kostas Lamprou moest zijn plek afstaan en een flink fluitconcert ten spijt, pakte de keuze van Ten Hag goed uit. Onana keek de eerste poging van Roda buiten het doelkader en stopte de tweede. Dit bleek al genoeg hulp om Ajax voor elkaar te laten boksen waar het o zo slecht in is: penaltyreeksen winnen.

Als jij de goedlachse Onana wilt eren, kan onze wallpaper wel eens het perfecte hulpmiddel blijken. Wij worden vrolijk van de glimlach van de doelman als achtergrond van onze telefoon. Als jij dat ook wordt, hoef je de afbeelding slechts op te slaan en in te stellen. Een kind kan de was doen!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >