Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zoontje Schöne wil en krijgt shirt met De Jong achterop

Ook in huize-Schöne werd afgelopen week Sinterklaas gevierd. En als je vader bij Ajax voetbalt, kun je wel eens een bijzonder cadeau krijgen. Het zoontje van Lasse Schöne, Robin (8), wilde graag een Ajaxshirt, maar dan wel met De Jong achterop.

10 december 2018 - 11:29
lassefrenkieshirtcar
Die bedrukking herkent Schöne nog van Sinterklaasavond. © Ajax Images

“Een mooi shirt van Ajax,” blikte Schöne gevraagd door De Telegraaf terug op de cadeaus tijdens het heerlijke avondje midweeks. “Niet eentje met nummer 20 en mijn naam erboven, hij wilde graag nummer 21 van Frenkie de Jong. En die heeft hij ook gekregen.”

Schöne snapt wel dat Robin een shirtje van Frenkie op zijn verlanglijstje had gezet. “Ik had hetzelfde gedaan, denk ik. Het is vast ook stoer tegenover zijn vriendjes. Vroeger was het vooral Lasse dit en dat, maar hij krijgt gelukkig steeds meer een eigen mening.”

Het was 5 december nog net te vroeg om te vieren dat Schöne de Deen wordt met de meeste wedstrijden ooit in Ajaxshirt. Sören Lerby staat op 269 gespeelde wedstrijden voor Ajax, Schöne moet nog elf keer hetzelfde mooie shirt aantrekken om hem te achterhalen, dus dat wordt ergens in 2019.

Schöne bekent dat hij van Ajax is gaan houden. “Van de materiaalman tot de mensen die de koffie inschenken en broodjes smeren. Ajax is een warme club en dat zal iedereen bevestigen die hier een tijdje rondloopt, maar er moet natuurlijk wel gepresteerd worden.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >