Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar poseert trots met Neuer en fantastische Onana

We kunnen natuurlijk gerust stellen dat algemeen directeur Edwin van der Sar goede keepers op waarde kan schatten. De oud-doelman zocht na Bayern-thuis (3-3) de sluitposten van Ajax en Bayern op voor een fijne foto.

13 december 2018 - 11:34
onana-sar-1200
Onana is een baas, daarover geen discussie! © Pro Shots

Van der Sar postte op Twitter een foto na de wedstrijd, waarop hij tussen Andre Onana en Manuel Neuer staat. “Met twee goede keepers na een fantastische wedstrijd in Amsterdam. Ontzettend veel respect voor Neuer voor wat hij heeft bereikt en voor Onana, die onderweg is naar dat niveau.”

Het niveau van Onana was tegen Bayern was van ongekend hoog niveau. De Kameroener sloeg meerdere ballen uit het doel die je al telde. Zelfs als je de herhaling terugkijkt, dan denk je: dit keer heeft hij ‘m niet. Hoewel Onana driemaal moest ‘vissen’, was hij fantastisch.

Hoe zou de wedstrijd zijn verlopen als Onana niet op tijd fit zou zijn geweest...? De vraag stellen is ‘m zowat beantwoorden. Ook op de tribunes keken veel supporters elkaar verbaasd aan: “hoe in godsnaam keert hij die bal?” Een aantal keer moest Onana ingrijpen door slordig balverlies van de spelers voor hem.

Ook aan de late 2-3 van Kingsley Coman ging slordig en onnodig balverlies vooraf. De Ajaxgoalie kon niets meer uitrichten en zag de bal in de verre hoek in het net landen. De woede-uitbarsting die volgde was groot. De frustratie spoot bij de keeper werkelijk uit zijn oren en dat was goed te begrijpen.

Er is veel interesse in Ajaxspelers, maar na woensdag is Onana ongetwijfeld ook weer aan wat Europese wensenlijstjes toegevoegd. We wensen Marc Overmars veel succes met het vinden van een waardig vervanger.

Van der Sar pakte in elk geval nog even zijn moment met Onana. En gelijk heeft hij. “Alle credits voor de spelers en de supporters dit seizoen. Op naar de achtste finales,” besloot Sar.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >