Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tevreden Blind: 'We roffelden op de tafels tijdens de loting'

Niet alleen Ajaxsupporters keken gespannen naar de Champions League-loting, ook de spelers volgden samen welke clubs er in Nyon uit de balletjes kwamen. Volgens Daley Blind kon het uiteindelijke resultaat op enthousiasme rekenen!

17 december 2018 - 13:33
blind-reactie-real-1200
De Ajacieden volgden de loting samen en vol enthousiasme. © Pro Shots

De Ajacieden zagen in het spelershome de ene na de andere mogelijke tegenstander wegvallen. Geen Juventus, geen FC Barcelona, geen Paris Saint-Germain. Uiteindelijk waren alleen FC Porto en Real Madrid nog over...

“Toen die twee overbleven, groeide het enthousiasme wel, hoor,” vertelt Blind met een grote glimlach aan onder meer Ajax Life. “Iedereen begon op de tafels te roffelen en toen werd het uiteindelijk Real Madrid.”

“Deze loting is leuk, mooi en lastig. Alles tegelijk, haha! Real Madrid won de laatste drie Champions Leaguebekers, dus waarom ook niet gelijk de titelhouder? Daarbij, FC Porto is ook niet gemakkelijk of zo.”

Volgens de Ajacied hebben de spelers er in elk geval reuzeveel zin in. “Santiago Bernabéu is echt een fantastisch stadion, indrukwekkend groot ook. Een heksenketel is het er niet, want ze hebben geen harde kern zoals wij dat hebben in de Johan Cruijff Arena.”

Blind is sowieso blij dat Ajaxsupporters een retourtje Madrid kunnen boeken en welkom zijn in het uitvak. “Onze fans kunnen ook daar van grote waarde zijn. We hebben dat al meerdere keren gezien dit seizoen. Hun steun zorgt voor een extra prikkel op het veld.”

Maar hoe ziet Blind de kansen over twee wedstrijden tegen de Spaanse grootmacht? “Het wordt natuurlijk vreselijk lastig. Iedereen zegt dat Real Madrid in een lastige periode zit, maar we spelen half februari pas tegen ze. Daarbij weet zo’n ploeg als geen ander wat er nodig is om een goed resultaat over twee duels te halen.”

Kansloos is Ajax natuurlijk nooit en dat weet Blind ook. “We moeten compact spelen en met durf en lef. Dan krijgen we ook tegen Real onze kansen. En verder heb je altijd een tikkeltje geluk nodig.”

Ajax speelt woensdag 13 februari eerst thuis tegen Real en de return in Madrid staat gepland op dinsdag 5 maart. De tactiek in Santiago Bernabéu zal afhangen van het resultaat in Amsterdam.

“Zak je terug of zet je druk naar voren,” vraagt Blind zich hardop af. “Real was in het verleden dodelijk met de counter tegen Ajax,” weet de verdediger. Hij is ervaringsdeskundige. Hij was er immers bij toen de Amsterdammers in 2012/2013 zowel thuis als uit met 4-1 ten onder gingen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >