Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt het spijtig dat Robben niet meedoet tegen Ajax

Veel trainers zouden misschien opgelucht zijn als de opponent een speler van het kaliber Arjen Robben moet missen. Erik ten Hag niet. De Ajaxtrainer vindt het eigenlijk vooral jammer.

11 december 2018 - 15:59
bay-robben-1200
Nico kan zich woensdag niet nogmaals met de Nederlander meten. © Ajax Images

Tijdens de persconferentie in aanloop naar de topwedstrijd tegen Bayern München kreeg Ten Hag de vraag voorgelegd of hij opgelucht was dat Robben weer eens met een blessure kampte. Dit keer aan zijn bovenbeen.

Van opluchting bij de trainer was geen enkele sprake. Sterker nog, Ten Hag had Robben graag binnen de lijnen gezien.

"Ik vind zijn afwezigheid vanuit meerdere oogpunten zonde. Als er nu toch één publieksspeler is in Nederland... Robben was toch de blikvanger in het laatste decennium in het Nederlandse voetbal," stak Ten Hag de loftrompet.

"Hij is op leeftijd gekomen, maar hij is nog steeds ontzettend goed en dan is het ontzettend jammer dat hij er niet bij kan zijn. Het is spijtig voor hemzelf, maar ook gezien de persoonlijke verhouding die ik met hem heb, vind ik het jammer dat hij niet kan meespelen."

Een Robben in uitstekende vorm kan echter ook een groot gevaar vormen voor je eigen ploeg en dat weet Ten Hag natuurlijk ook, al draait de trainer het liever om: "Zo kun je het ook benaderen ja, maar aan de andere kant is het juist een uitdaging om tegen zo'n speler goed te spelen en die kans wordt ons nu ontnomen."

Ajax en en de Duitse Rekordmeister trappen woensdagavond om 21.00 uur af in de Johan Cruijff Arena voor een rechtstreeks duel om de eerste plek in groep E.

 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >