Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt het mooi om te zien hoe zijn spelers balen

Ajax had geen kind aan ADO Den Haag en won meer dan verdiend met ruime cijfers: 5-1. Desondanks baalden zijn spelers van de tegentreffer en het aantal gemiste kansen. "Dat tekent deze groep en dat mag ik graag zien," aldus Erik ten Hag.

02 december 2018 - 16:43
hagadothuiscar
Ten Hag zag ADO diverse keren van tactiek wisselen. © Pro Shots

Terwijl de wedstrijd Feyenoord - PSV achterin de perskamer op televisie was te volgens, erkende Ten Hag dat zijn ploeg tegen de Hagenezen een nieuwe stap heeft gezet tegen compact spelende ploegen. “Een ploeg die diep op eigen helft gesloten staat, hebben we uit elkaar weten te spelen met spelverplaatsingen, momenten van versnellen en diepte in ons spel. Dat plan hebben we uitstekend omgezet.”

De Ajaxtrainer vond het een compliment dat ADO een aantal keer van tactiek wisselde. “Maar ook daar anticipeerden we goed op. Dit was een prima prestatie van de ploeg. Ze bleven tot het eind doorgaan. Dat toont de ambitie van deze ploeg. Andre is ook doodziek van die onhoudbare, geweldige vrije trap. Hij baalt dat hij de nul niet heeft gehouden.”

Zoals er wel meer spelers baalden van het gemiste aantal kansen. “Het heersende gevoel in de kleedkamer was dat we er meer hadden moeten maken. Dat mag ik graag zien. We hebben het publiek vermaakt, drie punten gepakt en veel goals gemaakt en tóch is de ploeg niet tevreden.” Over de late verwijdering van Lasse Schöne op het wedstrijdformulier was Ten Hag ook duidelijk. “Hij had al last van zijn lies en kreeg daar tijdens de warming-up bij het inschieten last van. Daarop besloten we geen risico te nemen en een eventueel ernstigere blessure te voorkomen.”

Het riante scoreverloop bood Ten Hag ook de kans om Daley Sinkgraven zijn rentree te laten maken, na een jaar afwezigheid in het eerste elftal. En ook die aanwezigheid was van korte duur. “We willen hem heel zorgvuldig brengen. Dat kan alleen maar via het eerste elftal, want Daley mag niet meer in Jong Ajax spelen. Hij voelt zich vrij en maakt mooie stappen voorwaarts. Als we tot Florida moeten wachten, is dat veel te lang.”

Ten Hags collega en oud-Ajacied Alfons Groenendijk beleefde op zijn beurt een beroerde middag op de ADO-bank. Hij noemde het vechten tegen de bierkaai. “Dit Ajax is in staat een tegenstander er slechter uit te laten zien, maar Ajax was op alle fronten de betere ploeg. Dan moet je je verlies nemen. Ik denk dat Ajax-uit voor iedere ploeg momenteel een zware wedstrijd is.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >