Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag is blij met de intelligente spelers die bij Ajax rondlopen

Al twee wedstrijden voor de winterstop is Ajax de grens van veertig punten gepasseerd. Dat was iets gemakkelijker gezegd dan gedaan, op bezoek bij PEC Zwolle. Ajax won weliswaar met 4-1, maar werd geconfronteerd met best wat weerstand. Erik ten Hag spotte diverse momenten van gevaarlijk balverlies.

09 december 2018 - 11:00
hagpecfoxcar
Twee schrikmomentjes voor Ten Hag vanwege duur balverlies. © Pro Shots

Je kunt als tegenstander van Ajax twee dingen doen: met z'n allen voor de pot gaan hangen of een poging wagen om druk vooruit te geven. Het is nu niet zo dat PEC besloot om de boel af te jagen, maar twee momenten van balverlies hadden voor Ajax duur kunnen uitpakken. Dat gebeurde deels.

Ajax had na zes minuten zomaar een rode kaart kunnen krijgen, als gevolg van balverlies van Lasse Schöne. Matthijs de Ligt moest aan de noodrem trekken en wat als Ajax zo'n beetje de hele avond met tien man had moeten spelen? En Frenkie de Jong leidde de 1-2 in door de bal te verspelen.

“Als je op die posities de bal verliest, is elke ploeg kwetsbaar,” merkte Ten Hag nadien op bij Fox Sports. “Het waren twee momenten van ons die minder waren. We pakten het daarna (na die zwakke start) goed op en creëerden een rits aan kansen, waarna we de wedstrijd naar ons toetrokken.”

Tegenover twee zwakke momenten van balverlies stonden nog in de eerste helft twee mooie goals. “En ook na rust hebben we de wedstrijd weer naar ons toegetrokken. Na zo'n hoekschop waaruit de 1-2 ontstaat, kan het toch hectisch worden. Ballen inspelen is normaal onze kracht, ook van Frenkie en Lasse. Het kan een keertje verkeerd gaan, maar normaal spelen we onder de druk uit en ontstaat er iets.”

Ten Hag vond dat zijn spelers door een agressief PEC vrij stevig werden aangepakt. En dat vindt de trainer prima. Hij merkt, weliswaar na enig aandringen van de vragensteller, op dat zijn spelers slim genoeg zijn om met zulke situaties om te gaan.

“Wij moeten onverstoorbaar blijven en we mogen best onze irritatie laten blijken, als we maar vooral met voetballen bezig zijn,” aldus de trainer, die soms verschillende oplossingen aan spelers voorlegt om een tegenstander te bestrijden. “Ik heb dat bij FC Utrecht gedaan, bij Bayern München en bij Go Ahead Eagles. Wij hebben zo veel intelligentie in de ploeg, spelers komen zelf ook met oplossingen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >