Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stoeltje 63: Lex

Hema heeft iets slims. Ze hebben dezer dagen op veel producten een hele slordige Sint gekalkt.

02 december 2018 - 20:33
stoeltje63ajaadocar
Je spot Frenkie direct, maar ook Immers heeft typische motoriek. © Pro Shots

Slingers, bekertjes, zelfs gifjes geven producten niet alleen een Sinterklaastouch, maar door voor zo’n specifiek figuur te kiezen, zie je ook meteen de Hema-handtekening. Het bedrijf neemt een stukje van de folklore over, zoals Coca Cola dat al jaren zo slim met Kerst doet. Een beetje zoals Lex Immers dat eigenlijk doet met Nederlands voetbal.

Lex Immers is inmiddels het beste staaltje eredivisiebranding dat ik ken. Beter dan Klaas Jan Huntelaar bijvoorbeeld. Klaas Jan is daarvoor een te mooi getekende Sinterklaas, als het ware. Te succesvol in het buitenland ook. Immers maakte in Groot-Brittannië ook nog reclame voor zijn roots. Deed geen al te gekke dingen. Hoewel? Hij deed vooral geen te gekke dingen.

Het wordt overduidelijk hoeveel er dit seizoen mogelijk is

Lex herken je van de tweede ring direct. Een slordige dunne geel-groene blonde streep met een heel specifieke motoriek. Als je niets met de clubs hebt waar hij voor heeft gespeeld, is de kans ook klein dat je hem erg sympathiek vindt. Je vervelende buurman, zeg maar. Heerlijke middenmoter om erbij te hebben. Dit is nou eenmaal de Premier League niet.

Hoezo zo veel woorden voor deze speler na deze leuke wedstrijd? Ajax wint 5-1. Het wordt overduidelijk hoeveel er dit seizoen mogelijk is. Wat voor buitengewone kwaliteit er in huis is.

Ik neem gewoon nog even de gelegenheid om stil te staan bij het sterke merk van onze hoogste divisie. Na de winterstop heb ik het vast te druk met spannende en prachtige ontknopingen. Er is nu nog even tijd voor die slordig getekende Sinterklaas. Voor Lex.

We denken voor Matthijs, Nico en Frenkie naar het stadion te gaan, wat ook gewoon zo is natuurlijk. Maar als we er eenmaal zijn en op onze wenken worden bediend, dan is het fijn als de tegenstander ons toont dat we er zelf ook best hadden kunnen staan, als de dingen net iets anders waren gelopen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >