Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schuurs vond het knap lastig tegen ‘blok van tien man’

Perr Schuurs mocht tegen Roda JC (1-1, winst na pingels) voor de derde keer dit jaar opdraven in het eerste van Ajax om een bekerduel te spelen. Het werd een enerverend potje voor de negentienjarige verdediger.

20 december 2018 - 12:18
schuurs-roda-1200
Engels is onderweg naar Lamprou, maar Schuurs kan repareren. © Pro Shots

Ook tegen Te Werve (0-7) en Go Ahead Eagles (3-0) mocht Schuurs aantreden. Die potjes werden eenvoudig gewonnen. We kunnen gerust stellen dat het in Kerkrade niet zo makkelijk ging allemaal. Er waren zelfs penalty’s voor nodig om de kwartfinales te bereiken.

Volgens Schuurs was er achteraf vooral sprake van opluchting in de kleedkamer. “We hadden binnen negentig minuten moeten winnen, dit was duidelijk niet de bedoeling,” stelt de Limburger in gesprek met Ajax TV.

“Als je met penalty’s wint, dan is dat een hele grote opluchting. Het was een heel lastige wedstrijd, want we speelden tegen een blok van tien man en hun spits stond op de middenlijn. Het was heel lastig om er doorheen te komen.”

De spits waar Schuurs op doelt heet Mario Engels. Ja, Roda JC zakte in, maar de Duitse spits bleek bij vlagen een enorme handenbinder voor de Ajaxdefensie.

De Limburgers loerden op de counter en vonden de snelle Engels regelmatig in de diepte. Dat leverde het nodige gevaar op met de zee aan ruimte achter de Ajaxverdediging, die hoog stond opgesteld.

“We verloren de bal ook vaak en te snel. Daardoor bleef het gevaarlijk,” doelt Schuurs op het gevaar van de counter. De Ajacieden moesten toch nog vrij regelmatig vol in de achtervolging om het gevaar te neutraliseren.

Eenmaal wist Schuurs zijn opponent ternauwernood te achterhalen. Engels leek onderweg naar Kostas Lamprou, maar Schuurs kon hem maar net stuiten met een bodycheck. Het Limburgse publiek zag er een overtreding in, maar de arbitrage gebaarde ‘schouderduw’.

Ajax heeft nog een lastige uitwedstrijd voor de boeg en dan breekt de winterstop aan. FC Utrecht is zondag in Stadion Galgenwaard de tegenstander. Om 12.15 uur wordt daar afgetrapt. Ook dat wordt allemaal weer spannend genoeg!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >