Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kassa! PSG betaalt liefst 75 miljoen euro voor Frenkie de Jong

Merde! Het startschot voor een grote zomerleegloop bij Ajax lijkt nu echt gegeven. De Telegraaf meldt dat Frenkie de Jong in de zomer in de Thalys stapt voor een enkeltje Parijs.

07 december 2018 - 07:04
frenkie-psg-1200
Frenkie scoort tegen zijn oude werkgever Willem II, voor wie de deal ook best interessant is... © Pro Shots

Zoals wel vaker met transferzaken is de wakkere krant goed wakker en schrijft dat de 21-jarige Frenkie voor liefst 75 miljoen euro verkast naar het Paris Saint-Germain van Neymar en Kylian Mbappé, waar hij zijn kunsten gaat vertonen in het Parc des Princes.
 
Zo’n beetje dagelijks verscheen Frenkie op de voorpagina’s van Spaanse sportkranten. Hij zou wel naar FC Barcelona gaan. Hij werd er in elk geval zowat naar toe geschreven. Ook Manchester City zat op het spreekwoordelijke vinkentouw, maar het loopt allemaal anders, want op 1 juli 2019 staat Frenkie op het perron met een ticket richting Parijs.
 
Nooit werd een hoger bedrag betaald voor een speler uit de eredivisie. Davinson Sanchez vertrok eerder voor 40 miljoen euro naar Tottenham Hotspur, maar al een paar jaar later wordt zowat het dubbele betaald voor Frenkie. En dat voor een speler die toch ‘pas’ 34 eredivisiewedstrijden achter zijn naam heeft staan. Het kan allemaal snel gaan, zo blijkt maar weer.
 
Een Franse delegatie was maandag in Amsterdam om de boel te regelen. Ook oud-Ajacied Maxwell was daarbij aanwezig in de rol van technisch directeur van de Franse grootmacht. Die daadkracht lijkt nu te worden beloond, waardoor we Frenkie komend seizoen over de velden van de Ligue 1 zien dartelen.
 
Ajax nam Frenkie op 25 augustus 2015 over van Willem II. In Amsterdam tekende hij een contract tot de zomer van 2019. Op 22 december 2017 werd dat contact opengebroken en verlengd tot de zomer van 2022. Dat contract wordt nu afgekocht en dus kunnen we nog een half seizoen volop genieten van Frenkie en verlaat de middenvelder hopelijk met een mooie prijs op zak de Johan Cruijff Arena.
 
In Tilburg spinnen ze overigens flink garen bij de toptransfer van hun voormalige speler, want Willem II deelt voor liefst vijftien procent mee in de transfersom. Dat is natuurlijk best lekker!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >