Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Persconferentie PEC-uit gaat vooral over Frenkie

Ajax speelt zaterdagavond een uitwedstrijd bij PEC Zwolle, maar tijdens het perspraatje in aanloop naar dat duel ging het vooral over Frenkie de Jong.

07 december 2018 - 13:30
Frenkie-aek-1200
Het ging tijdens het perspraatje maar amper over PEC-uit... © Pro Shots

Erik ten Hag wist toen hij achter de microfoon ging zitten al hoe laat het was, maar probeerde toch ook vooral te benadrukken dat er zaterdag een wedstrijd op de rol staat. Een zwaar duel ook vooral.

Toch kwam de trainer niet onder de vele vragen uit die gingen over Frenkie, maar ook over de groeiende interesse in spelers van Ajax. “Frenkie sprak tijdens de training al Frans,” grapte Ten Hag.

“Het is een cliché hoor, dat weet ik, maar we zijn bezig met de volgende wedstrijd. Ook Frenkie is daarmee bezig,” poogde Ten Hag alle vragen steeds weer terug te geleiden naar PEC-uit. Het lukte logischerwijs amper, waardoor de oefenmeester toch iets dieper op de interesse in zijn spelers inging.

“Ik denk dat iedereen wel weet dat de top 5 van Europa meerdere spelers van ons in het blikveld heeft. Dat zijn allemaal topclubs en spelers moeten daar uiteindelijk een keuze in maken, samen met hun zaakwaarnemer,” stelde Ten Hag op de vraag in welke topcompetitie Frenkie het beste past.

“Paris Saint-Germain is een hele mooie club, als het waar is,” stelde Ten Hag desgevraagd, waarna hij in zijn algemeenheid stelde dat de interesse in zijn Ajacieden van groot belang is voor de uitstraling van het Nederlandse voetbal.

“Het is fantastisch voor de spelers zelf, maar natuurlijk ook voor Ajax. Wat dat betreft is een compliment aan onze jeugdopleiding en de manier hoe spelers zich hier kunnen ontwikkelen op zijn plek.”

Maar leiden al die transfergeruchten dan niet ontzettend af? Ten Hag stelt van niet. Zijn spelers zijn inmiddels wel wat gewend.

“Die geruchten zijn al het hele jaar een issue, al vanaf het begin van dit seizoen. Dat is niet minder geworden en het wordt alleen maar meer. We gaan daar stoïcijns mee om en richten ons op de zaken waar het om moet gaan: de wedstrijden en de taken die de spelers moeten uitvoeren.”

Ajax trapt zaterdagavond om 19.45 uur af in Zwolle tegen PEC. Met Frenkie en al die anderen. Nog wel.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >