Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana verwacht 'gewoon' van de partij te zijn bij Bayern-thuis

Het heeft er alle schijn van dat Andre Onana alweer als vanouds kan plaatsnemen onder de lat. Dit is een welkome opsteker in aanloop naar woensdag, als Ajax en Bayern München gaan uitmaken wie groepswinnaar wordt in poule E van de Champions League.

11 december 2018 - 15:21
onanabaycar
Zo zien we Onana natuurlijk liever niet. © Pro Shots

Onana ging zaterdag tijdens PEC Zwolle - Ajax (1-4) nog voor rust naar de kant, vanwege klachten aan zijn hamstring. De Kameroener liet zich vervangen door Kostas Lamprou, die prompt binnen een minuut moest vissen onder meer wegens gebrek aan lengte.

Grote kans dat je tijdens het lezen van dit bericht een zucht van opluchting hoort, want we zijn nog geen Ajacied tegengekomen die denkt dat het zonder Onana tegen Bayern ook wel gaat lukken om groepswinst te realiseren. Dat de sluitpost waarschijnlijk kan keepen is een fijne wetenschap.

Onana ondergaat nog een test tijdens de laatste training in aanloop naar Ajax - Bayern, maar zijn aanwezigheid bij de traditionele persconferentie in aanloop naar het treffen met de Duitsers gaf het al een beetje weg. Daar zit je niet aan tafel als je geblesseerd bent.

Alle seinen staan dus op groen, zo blijkt ook als Onana de vraag krijgt of hij speelklaar is. “Ik ben klaar om te spelen, maar ik ga nog trainen vanmiddag. Dat is mijn eerste training na mijn uitvallen in Zwolle. We moeten zien hoe dat gaat.”

Het lijkt ons echter wel een tamelijk uitgemaakte zaak. Onana is er vast bij tegen Bayern.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >