Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lamprou had zo’n plotse invalbeurt nog nooit meegemaakt

“Lekkere binnenkomer,” merkten we op toen Kostas Lamprou onmiddellijk zijn eerste redding van de avond verrichte. We hadden die zin nog niet uitgesproken of de discussie barstte in alle hevigheid los. Lamprou zag er niet lekker uit bij de 1-2 van PEC Zwolle.

10 december 2018 - 14:20

Een keertje een tegentreffer slikken kan gebeuren tijdens een competitie van 34 duels, maar de nasmaak van dit moment was nogal wrang. Je zag de onzekerheid toenemen achterin, het PEC-publiek begon bij een volgend moment al ‘oeh!!’ te roepen en ga zo maar door.

“Ik schampte met mijn vingers langs de bal. Dat was niet genoeg. Mijn lengte (1.78 meter) komt altijd terug in de kritieken, ik heb ermee leren leven,” luidde de uitleg van Lamprou over het tegendoelpunt in gesprek met Het Parool.

De Griek tikte de bal nog tegen de lat, maar in de rebound was Lasse Schöne een tikje ongelukkig en werd het alsnog een doelpunt. Lamprou stond op het gewraakte moment net een minuutje of twee op doel. Gelukkig liep Ajax in de tweede helft uit naar 1-4.

“Ik had dit nog nooit meegemaakt. Zo’n plotse invalbeurt voelde vreemd”, vervolgde hij. De reservekeeper moest plaatsnemen onder de lat nadat Andre Onana geblesseerd was geraakt aan zijn knie. Het is nog onduidelijk of Onana woensdag weer fit is.

Lamprou heeft geen idee of hij tussen tien andere basisspelers of de wissels luistert naar de welbekende hymne van de Champions League. “Als het moet, sta ik er. Spannend? Ja. Bang? Nee. De trainer benoemde al vaak het belang van een brede selectie, nu moet ik misschien mijn bijdrage leveren. Dat is mijn rol.”

Het stomme is dat we in aanloop naar PEC-uit nog een hele uitleg van Lamprou tegenkwamen waarom lengte er voor een keeper niet toe zou doen. En een dag of wat later was het toch weer raak, in meerdere opzichten. Klik hier om die verhandeling te bekijken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >