Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eredivisie start volgend seizoen in eerste weekeinde augustus

De KNVB moet vooruitdenken en houdt zich daarom ook al bezig met de competitie van volgend seizoen. Dit heeft geresulteerd in het maken van de speeldagenkalender voor 2019/2020 en wat blijkt? De eredivisie start al in het eerste weekeinde van augustus.

11 december 2018 - 17:34
kalender1920car
We worden komende zomer alweer snel in de JC Arena verwacht. © Pro Shots

Dit alles betekent concreet dat Ajax 2, 3 of 4 augustus 2019 aftrapt in de hoop direct de eerste driepunter van het seizoen te pakken. De strijd om de Johan Cruijffschaal staat gepland voor zondag 28 juli, al kan dit ook nog zaterdag de 27ste worden.

De eredivisie begint zodoende een weekje eerder dan dit seizoen. Waarom is dat? De KNVB geeft tekst en uitleg. Het heeft met een aantal zaken te maken. De vroege start betekent bijvoorbeeld dat er minder midweekse speelronden nodig zijn.

Ook biedt een vroeger begin van de competitie voordeel voor de ploegen die Europese voorronde moeten spelen. AZ, Feyenoord en Vitesse maakten afgelopen zomer een slechte indruk tijdens de wedstrijden in de eerste serieuze weken van hun seizoen.

Ten derde heeft het EK 2020 invloed op het samenstellen van het speelschema. Met het oog op het EK moet de competitie bijtijds klaar zijn, zodat nationale ploegen zich goed kunnen voorbereiden op de eindronde. Hopelijk geldt dit ook voor het Nederlands elftal.

“Natuurlijk realiseren wij ons goed dat deze datum in de vakantieperiode valt en dat dit vanuit supporterskant onwenselijk is, maar op basis van voorgaande punten hebben we samen met de clubs toch besloten om vroeg te starten,” aldus manager competitiezaken Jan Bluyssen namens de KNVB.

Oh ja, de KNVB-bekerfinale is gereserveerd voor zondag 19 april. Plaats van handeling is uiteraard De Kuip.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >