Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Doelman ADO voelt zich na Ajax-uit als geraakt door bulldozer

Het is weer de tijd waarin Ajax zijn tegenstanders al bij voorbaat schrik aanjaagt. Als een tegenstander in de bus stapt richting Johan Cruijff Arena wordt voor vertrek twee keer gecheckt of ook de witte vlag is ingepakt. De ADO-doelman beleefde een zware middag.

03 december 2018 - 10:26
zwinkelsajaadocar
Zwinkels beleefde een zware middag in de JC Arena... © Pro Shots

Ajax scoorde ‘slechts’ vijf keer, maar de middag had net zo goed dubbele cijfers kunnen opleveren. De Ajacieden namen het vijandelijke doel een keertje of dertig onder vuur en zo veel doelpogingen liegen er niet om. De keeper van Den Haag had een zware middag.

We kennen genoeg middagen waarop Robert Zwinkels, een puike doelman, uitgroeide tot de grote sta-in-de-weg van Ajax, maar er was zondag geen houden aan. “Het voelt een beetje alsof ik ben geraakt door een bulldozer,” deelde de sluitpost met Omroep West.

“Ik heb een druk middagje achter de rug en voel me kort na de wedstrijd al behoorlijk stijf. Voor mijn gevoel liep ik constant op de teentjes, het was voor mij bijna een soort conditietraining. Absoluut!”

“Ik neem positieve dingen mee en leg een paar zakken ijs op mijn knieën en even goed herstellen,” vervolgt Zwinkels. “Ik heb nog wel wat reddingen kunnen maken, maar ja… Als je dertig ballen op doel geschoten krijgt. Of ik trots ben? We strijden altijd wel. Maar Ajax was te goed voor ons.”

Het was opvallend hoe gelaten ADO de vernedering in Amsterdam onderging. Trainer Alfons Groenendijk haalde zijn schouders op, Lex Immers stond al snel weer te lachen met een journalist die hij nog kende en de manager voetbalzaken had het ook wel zien aankomen. Deze pot leek in niets op de pijnlijke 0-0 van vorig seizoen.

“Dit Ajax is in staat een tegenstander er slechter uit te laten zien, maar Ajax was op alle fronten de betere ploeg. Dan moet je je verlies nemen,” klonk het uit de mond van Groenendijk. “Ik denk dat Ajax-uit voor iedere ploeg momenteel een zware wedstrijd is.”

Sterker nog, ADO waande zich zo kansloos dat het geen enkel risico nam met sterspeler Abdenasser el Khayati en Tom Beugelsdijk, die kampten met pijntjes. Er werd besloten de pijn niet de verbijten omdat al snel wedstrijden van groter belang op het programma staan.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >