Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen hebben weer wat kleur op de wangen

Ze staan nog lang niet waar ze willen staan, maar de ‘Amsterdames’ boekten op De Toekomst een fijne zege op sc Heerenveen: 3-0.

12 december 2018 - 10:47
bakker-vrouwen-1200
De 2-0 van Eshley bakker mocht er wezen! © Ajax Images

De thuisoverwinning was nodig ook, om bij te blijven richting de allesbepalende play-offs. De ambities van de ploeg van Benno Nihom waren aan het begin van het seizoen heel duidelijk: de titel prolongeren. Ondanks een mindere serie in de afgelopen weken kan dat nog steeds.

De schaal in de eredivisie voor vrouwen wordt uitgereikt na een aparte kampioenscompetitie. De eerste vijf ploegen doen daaraan mee - maar gaan wel van start met een gehalveerd aantal punten. Koploper PSV heeft (met één duel minder) nu 31 punten, Ajax bezet een vierde plaats met 22 punten.

De eerste helft viel er niet veel te genieten op sportpark De Toekomst. Bij een 0-0 ruststand besloten de lichtmasten er alvast mee te stoppen, maar dat euvel werd gelukkig tijdig opgelost.

Zo konden de aanwezige Ajax Vrouwen-watchers juichen omdat ze in het kunstlicht Lucie Akkerman bij de tweede paal een bal binnen zagen schieten. De 2-0 van Eshley Bakker mocht er wezen, de fraaie schuiver daarna van Marthe Munsterman was nog mooier. De 3-0 overwinning geeft de Ajax Vrouwen weer kleur op de wangen en reden om voorzichtig aan de titel te denken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >