Ajax Vrouwen deelt punten met VV Alkmaar na bizarre slotfase

Als je in de negentigste minuut met 2-0 voorstaat, lijk je de drie punten binnen te hebben. Het zag er gisteravond lang naar uit dat Ajax Vrouwen zou winnen van VV Alkmaar, maar twee treffers in de slotfase van de wedstrijd brachten de geplaagde ploeg van Benno Nihom alsnog in mineur.

08 december 2018 - 11:25
AjaxVrouwenVVAlkmaar
De teleurstelling na afloop was uiteraard groot. © Ajax Images

Ajax Vrouwen was gedurende de eerste helft de bovenliggende partij, maar slordigheden in de laatste fase van de aanval voorkwamen iedere keer dat de dames de voorsprong pakte. Alkmaar wist er via de counter ook regelmatig uit te komen, maar de Ajaxdefensie voorkwam meermaals een tegentreffer.

Na rust lukte het Ajax Vrouwen wel om een goede eindpass af te leveren, maar ontbrak het aan scherpte bij Ajaxspits Ellen Jansen. In de 71e minuut viel dan eindelijk de bevrijdende openingstreffer. Marjolijn van den Bighelaar wist de Alkmaarse keepster te verschalken en zette haar ploeg daarmee op een verdiende voorsprong.

Nog geen twee minuten later gleed Vanity Lewerissa de 0-2 binnen en leek de eerste uitzege van het seizoen een feit. Een scrimmage voor het Ajaxdoel zorgde echter voor de Alkmaarse aansluitingstreffer, waardoor de thuisploeg in een stunt begon te geloven.

Die stunt kwam er uiteindelijk ook, want Alkmaar wist in diep in blessuretijd alsnog een punt uit het vuur te slepen. Een ongevaarlijk ogende vrije trap belandde plots in het doel en dompelde Ajax Vrouwen daarmee in rouw.

Dinsdagavond moet Ajax Vrouwen zich zien te revancheren. De ploeg van Benno Nihom trapt dan in eigen huis om 19.30 uur af tegen sc Heerenveen.