Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden loten met Oranje na Duitsland nu ook Engeland

De Ajacieden die ook door het leven gaan als oranjehemd krijgen het in december druk qua lotingen en nieuwe tegenstanders. Ajax gaat nog loten, maar de ploegen tegen wie Oranje het moet opnemen zijn wel al bekend. Het gaat om onder meer Duitsland en Engeland.

03 december 2018 - 14:58
lotingoranjecar
De Ligt en Frenkie hebben hun mening alvast klaar! © Pro Shots

De eerste van hopelijk vier lotingen vond zondag plaats, in Dublin. Het lot koppelde het Nederlands elftal aan Duitsland. Dit alles in het kader van de EK-kwalificatie. Het gaat om het toernooi van 2020, dat kriskras verspreid door Europa wordt afgewerkt.

Als het Nederland lukt om zich te kwalificeren, speelt het minimaal twee wedstrijden in de Johan Cruijff Arena. Het is met Duitsland gekoppeld aan een geduchte tegenstander, al bleef het de laatste twee keer op de been.

Nederland en Duitsland treffen verder Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland. Als de ploeg van Ronald Koeman in groep C bij de bovenste twee eindigt, is het verzekerd van een plekje op het eindtoernooi. Anders volgt een herkansing via de play-offs waarvan het al is verzekerd dankzij de goede prestaties in de Nations League.

Over die Nations League gesproken... Zoals je weet, plaatste Oranje zich voor de halve finales. Daarin komt het uit tegen Engeland. Ook dit is bepaald door het lot. Oranje en Engeland staan tegen over elkaar in het Portugese Guimarães.

De halve finale staat gepland voor 6 juni en of er nu wordt gewonnen of verloren, er volgt 9 juni nog een interland. Bij winst volgt uiteraard de eindstrijd om toernooiwinst, bij verlies moeten de mannen van Koeman aantreden in de troostfinale.

Waren dit alle lotingen? Wat betreft Oranje wel, maar hopelijk zijn we pas halverwege. Ajax leert 17 december sowieso zijn tegenstander kennen bij de laatste zestien van de Champions League en als Roda JC wordt verslagen in het toernooi om de KNVB-beker volgt ook nog een vierde en laatste lotingmoment.

https://twitter.com/OnsOranje/status/1069321618437087233

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >