Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Bekerpotje bij het eerste voor Schuurs waardevoller dan meetrainen

Eens per zes weken krijgt Perr Schuurs een basisplaats bij het eerste van Ajax. Hij moet het doen met optredens tijdens bekerpotjes. Het optreden tegen Go Ahead Eagles (3-0) stemde de achttienjarige Schuurs tevreden. “Ik kreeg complimenten, dat is positief.”

01 november 2018 - 15:23
schuursgaecar

Wat vond je ervan, Perr?
“Het is heel mooi om thuis met 3-0 te winnen. Een club als Go Ahead Eagles moet je natuurlijk niet onderschatten. Je ziet dat er bij PSV wel sprake was van onderschatting, maar het was aan ons om te winnen en dat hebben we gedaan. PSV is bij de bespreking niet ter sprake gekomen, maar onderling hadden we het er wel over.”

Wat dacht je: het zal me toch niet gebeuren?
“Haha, ja. Het is voor mij persoonlijk heel belangrijk om me te laten zien, alles te geven en dat hebben we met het hele team gedaan.”

Heb je het gevoel dat het is gelukt om je te laten zien?
“Volgens mij heb ik prima gespeeld en ik kreeg ook een aantal complimenten van de trainers en staf, onder wie Erik ten Hag. Dat lijkt me positief.”

Zag je dat de trainer stond te applaudisseren toen je in de tweede helft een gaatje dichtliep?
“Oh, dat zou kunnen. Ik had het zelf niet in de gaten, dus ik kan me dat moment niet herinneren. Ik moet zorgen dat ik er elk duel sta en laten zien dat de trainer vertrouwen in me kan hebben, zodat hij me opstelt als ik nodig ben.”

Zonde dat je een paar minuten later een gele kaart pakte!
“Het was een beetje hetzelfde moment en de scheidsrechter moet ‘m geven, maar was dit echt geel bij een stand van 3-0? Het maakt mij niet uit, hoor. Ik ben heel tevreden over vandaag, want we hebben op een volwassen manier gewonnen. Ik denk dat ik iets te gretig was en te graag het duel wilde winnen. Soms is het beter om eventjes af te wachten en het juiste moment te kiezen.”

Hoe moeilijk is het om af te wachten als je jezelf graag wilt bewijzen?
“Je wilt elk duel winnen om jezelf te laten zien, maar soms moet je iets slimmer zijn. En bij deze actie had ik het gewoon iets slimmer moeten aanpakken. Nu krijg ik een gele kaart, al zit ik daar niet mee. Het hoort erbij.”

Hoe gaat het verder met je, voel je je goed bij Ajax?
“Ik ben heel erg tevreden, het bevalt tot nu toe heel goed. Ik ben blij met mijn rol. Het liefst speel je natuurlijk wekelijks in het eerste, maar ik train dagelijks met die jongens. Mijn minuten maak ik bij Jong Ajax, ook om ritme te houden. Het lijkt me niet meer dan logisch dat ik bij Jong Ajax speel als je ziet wie er in de basis staan bij het eerste.”

Ben je wel iets opgeschoven in de pikorde? Je zit de laatste tijd vaker bij de wedstrijdselectie.
“De eerste acht wedstrijden zat ik er helemaal niet bij, nu staat mijn naam steeds vaker op de lijst. Van Fortuna Sittard naar Ajax is een grote stap en ik zie het als een beloning dat ik vaker bij de selectie zit. Wat ik heb bewezen? Dat ik het niveau aankan. Ik moet het tijdens trainingen laten zien en denk dat ik dat doe. Dat geeft de trainer het vertrouwen om mij erbij te nemen.”

Maakt dit een training voor jou waardevoller dan zo’n bekerwedstrijdje?
“Nee, zeker niet. Een wedstrijd is het belangrijkst, ook al speel ik nu om de zes weken een bekerduel. Het is heel anders om zoals vanavond voor 40.000 supporters te spelen en niet alleen voor de trainers langs het veld. Als ik in wedstrijden als deze goed speel, zal ik eerder in de eredivisie komen te spelen dan puur door goed te trainen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >