Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Waarom zo voorzichtig met Sinkgraven? Carrière anders in geding

Achter de naam van Daley Sinkgraven staat al tijden een kruisje. Geblesseerd. Dus niet inzetbaar. De linksback meldt zich wel geregeld op het trainingsveld, maar met de groep traint hij nog niet mee. Erik ten Hag legt uit waarom Ajax zo voorzichtig is.

02 november 2018 - 14:03
sinkiecar
Sinkgraven zoals we hem te vaak zien: met ijs op de knie. © Pro Shots

Sinkgraven raakte geblesseerd richting de apotheose van de Europese campagne onder Peter Bosz, kwam tot vier wedstrijden onder Marcel Keizer en speelde nog geen enkele minuut onder Erik ten Hag. Hij is wel een operatie verder, aan de binnenband van dezelfde knie.

“Sinkgraven heeft een heel gecompliceerde blessure gehad. We moeten zeer zorgvuldig zijn, omdat het anders carrièrebedreigend kan zijn,” luidde de update die Ten Hag deelde met de verzamelde pers, in aanloop naar Ajax - Willem II.

Het ziet er gelukkig positiever uit dan dat, anders praat je niet over terug aansluiten bij de groepstraining. Maar dat het om serieuze zaken gaat rond de 23-jarige Sinkgraven, is duidelijk. “Hij heeft diverse terugslagen gehad. Hij is nu op de weg terug en het ziet er positief uit.”

Toch wordt het geduld van Sinkgraven nog altijd serieus op de proef gesteld. Ten Hag: “We hopen dat hij snel weer volledig kan instromen zodat-ie kan toewerken naar het spelen van wedstrijden. Wanneer dat instromen zal zijn? Ik verwacht nog voor de winterstop.”

De winterstop is nog twee maanden weg, maar voordat we Sinkgraven weer bij het eerste in actie zien, is het op z’n vroegst begin 2019. En als je ziet hoe lang Vaclav Cerny nodig heeft om op niveau te komen, kun je dit seizoen wel zo’n beetje afschrijven.

Om het voor Sinkgraven nog vervelender te maken: komende zomer loopt zijn contract af en is hij in principe transfervrij. Het is nog onduidelijk of Ajax met hem verder wil.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >